Program


Kávéház nélkül nincs irodalom - Aposztróf - Várkert Irodalom

Kávéház nélkül nincs irodalom - Aposztróf - Várkert Irodalom

"Kávéház nélkül nincs irodalom" - mondta Márai Sándor. Az író gondolata inspirálta a Várkert Irodalom házigazdáját Juhász Annát arra, hogy szezonkezdő estjén a régi kávéházak hangulatát varázsolja a színpadra meghívott vendégeivel. 

Aktuális előadások



Utazzunk vissza Karinthy és Kosztolányi világába, idézzük fel a ’kis irodalmit’ és a kutyanyelvet, üljünk le együtt Déry Tibor, Somlyó Zoltán és Szabó Lőrinc asztalához. Karinthy Frigyes szerint a kávéház nem más, mint egy „tágas helyiség, melyben írók eszik egymást”. Barátja, Kosztolányi Dezső pedig így írt róla: „Itt töltjük az életünket. A nap minden órájában, minden világításban ismerjük, mint más otthonát.” Bizony, „ott volt mindenki, aki fontos. Ott volt mindenki, aki számít. Általában ott volt mindenki.”

Vajon hogyan éreznék magukat 21. századi közösségi tereinkben nagy íróink? Frici és Dide miként alkotna most, és mit rendelne a kávéházban Böhm Aranka a barátnőivel? Mit ajánlanának a menüből kedvenc íróiknak Törőcsik Franciska és Medvenczky Balázs színművészek, milyennek látja a legendás szerzőket Zeke Gyula író, újságíró, kávéházkutató és milyen zenét tesz a versek mellé Ökrös Károly zenész (harmonika, zongora), a Budapest Bár zenekar tagja? 

Október 10-én tartsatok velünk egy izgalmas időutazásra, amelyen megelevenednek kedvenc irodalmi hőseink.

Helyszín: Budapesti Történeti Múzeum Barokk csarnok

Időpont: 2024. október 10. 19:00

Vendégek: Törőcsik Franciska színművész, Medvenczky Balázs színművész, Zeke Gyula író, újságíró, kávéházkutató és Ökrös Károly zenész (harmonika, zongora / Budapest Bár)

Házigazda: Juhász Anna irodalmár

Kövess minket!


További ajánlataink


Hadházi 60! - Hadházi László önálló estje Szép

Dumaszínház, Budapest - MVM Dome

Nem lesz Happy birthday kornyikálás, és kínos téblábolás, köszöntések sora, de várható stand up parádé és jó pár kolléga, aki…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!