Program


KARZATKONCERT - orgonahang új dimenzióban - Németh Zsuzsa
2

KARZATKONCERT - orgonahang új dimenzióban - Németh Zsuzsa

A sorozat februári bevezető eseményén az intézmény rezidens orgonaművésze játszott, a második hangversenytől azonban a fiatal orgonistageneráció képviselői ülnek a billentyűk elé. Közéjük tartozik a márciusi Karzatkoncert szólistája, Németh Zsuzsa is.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 3. vasárnap, 21:00

KARZATKONCERT
orgonahang új dimenzióban
Németh Zsuzsa

Műsor:
J. S. Bach: d-moll („dór”) toccata, BWV 538/1
Böhm: Vater unser im Himmelreich, IGB 22
Tournemire-Duruflé: Victimae paschali laudes
Franck: h-moll korál
Oortmerssen: Nun ruhen alle Wälder
Duruflé: Prelúdium és fúga Alain nevére, op. 7

A Müpa kezdettől feladatának tekinti, hogy új koncerttípusok bevezetésével megújítsa a hagyományos klasszikus zenei hangversenyek világát. Ilyen jótékonyan formabontó program a Karzatkoncert is, amely Fassang László kezdeményezése nyomán született. A sorozat februári bevezető eseményén az intézmény rezidens orgonaművésze játszott, a második hangversenytől azonban a fiatal orgonistageneráció képviselői ülnek a billentyűk elé. Közéjük tartozik a márciusi Karzatkoncert szólistája, Németh Zsuzsa is.

A Karzatkoncertek meghatározó tulajdonsága, hogy a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem negyvenkét tonnás hangvetője, a canopy, amelyet a közönség eddig mindig a mennyezet alatt, a magasban látott, leereszkedik, s ettől a jelenlévők mintha egy másik teremben találnák magukat: megváltozik a látvány, megváltozik az akusztika. Minden a bensőséges hangulat megteremtését segíti: az is, hogy a hallgatók közel kerülhetnek az orgonához, hiszen az emeleti karzatokon foglalhatnak helyet - végtére is karzatkoncertre jöttek! -, no meg persze az is, hogy a hangversenyek rövidebbek a szokottnál, és ahogy Fassang László fogalmaz, olyan művek szólalnak meg, amelyeket a szólista egy lakatlan szigetre utazó jóbarát hátizsákjába tenne. Csupa örömzene! Németh Zsuzsa esetében ez Bach, Böhm, Tournemire, Franck, Oortmerssen és Duruflé darabjait jelenti. A fiatal orgonaművésznő 2016-ban szerezte meg diplomáját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem orgona és egyházzene szakán, tavaly pedig megkapta doktori fokozatát is. 2022 óta az Evangélikus Énekeskönyv-megújítás munkatársa, valamint a Budaörsi Evangélikus Gyülekezet orgonistája. Fontos szerepet tölt be életében a tanítás: részben a Fóti Evangélikus Kántorképző Intézetben, részben Budapesten oktatja növendékeit.

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


12 feledhetetlen este két nyáron át, 48 ezer önfeledten kacagó néző – és még koránt sincs vége! Minden idők egyik legsikeresebb Szabadtéri-produkciója 2025-ben is visszatér ősbemutatója helyszínére, a Dóm téri színpadra!

A magyar klasszikus rock történelem három ikonikus zenekara egy este egy helyen, az Edda 50. jubileumi műsorával. Bikini Republic Edda 50. Jubiluemi koncert Egy kihagyhtatalan este a rocklegendákkal és a legnagyobb slágereikkel!

Kövess minket!


További ajánlataink


akár -30%
MacMillan: Karácsonyi Oratórium Jegyvásárlás

MacMillan: Karácsonyi Oratórium Szép

Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

A Nemzeti Filharmonikusok karácsonyi hangversenye - A skót Sir James MacMillan (1959) Karácsonyi oratóriuma (2021) Mary Bevan és Leigh Melrose…

The Mystical Forces of Shaolin Kung Fu

Erkel Színház

Az elmúlt három évtizedben több mint 5 millió ember 5 kontinensen, több mint 6000 előadáson és számtalan tévéműsorban csodálhatta meg…

Radina Dace / Pjotr Iljics Csajkovszkij KISCSIPKE Gyerekelőadás óvodásoknak és kisiskolásoknak

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!