Program


Karinthyráda - monodráma Haumann Petra előadásában - Lakásszínház

Karinthyráda - monodráma Haumann Petra előadásában - Lakásszínház

A monodráma Karinthy Frigyes és Kosztolányi Dezsőné írásait ötvözve női szemszögből próbálja meg átélhetővé tenni a "Karinthys" életérzést és világszemléletet úgy, hogy közben Karinthy Frigyes magánéletébe is bepillantást nyerhetünk.

Aktuális előadások



„Tinédzserkorom óta olvasom Karinthy írásait, nagyon közel állnak a szívemhez. Ennek a darabnak az alapját Kosztolányi Dezsőné „Karinthy Frigyesről” című műve adta, amelyet megtűzdeltünk Karinthy-monológokkal. Így sikerült úgy összeraknunk egy női Karinthy-darabot.”

(Haumann Petra)

Közreműködik:

Kosztolányiné Harmos Ilona: Haumann Petra

Jelmez: Papp Janó

Dramaturg: Gyulay Eszter

Rendező: Király Attila

Az előadást megelőzően egy exkluzív sétára is válthatnak jegyet a De la Motte-Beer-palota festett barokk szalonjaiba!

Az építtetői nevét őrző palota a Budavári Palotanegyedben, a Dísz téren áll. A szerény külsejű épület legpompásabb dísze az emeleti síkmennyezetes „emphilade” vagyis az egy tengelyre felfűzött öt szobából álló barokk térsor.

1773-ban a De la Motte család eladta az épületet Beer József Kajetán császári és királyi katona-gyógyszerésznek. A patikus nevéhez fűződik a barokk motívumokkal, és képi ábrázolásokkal díszített térsor létrehozása. A díszítőfestések sokáig rejtve maradtak az évszázadok során rájuk festett rétegek alatt. A második világháborúban a palota bombatalálatot kapott, majd a végső helyreállítás 1963 tavaszán fejeződött be. Ekkor a födémcsere előtti kötelező falkutatás során a kutató sávokban előbukkantak a falfestések, majd mintegy 15 réteg festés eltávolítása után előtűnt a korabeli barokk díszítőfestés. A feltárt felület mennyiségében és tematikájában is példa nélküli a budavári polgári építészetben.

Az előadás előtt bejárjuk a palota falképekkel díszített szalonjait, hogy megismerjük a különlegesen izgalmas épület történetét.

Találkozó helyszíne: 1014 Budapest, Dísz tér 15.

Időpontja: 17:45

A tárlatvezetés kezdete: 18:00

A tárlatvezetés vége: 18:30

Kövess minket!


További ajánlataink


A Mindenható Alföldi Róbert bőrébe bújva eljön, hogy bemutassa az aktualizált Tízparancsolatot. Isteni végjáték, a Kultúrbrigád produkciója a RaM-ArT Színházban!

musical Az előadást angol felirattal játsszuk.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!