Program


Jávor hajnalai

Jávor hajnalai

A mű Jávor Pál drámai harcának ábrázolása, mikoris feleségével hazatérve Amerikából, kigyógyulva alkoholizmusából és megtérve Istenhez megpróbál új életet kezdeni.
 
Az előadás főszerepeit Szolnoki Tibor és Zsadon Andrea művészházaspár, a zenés színház meghatározó művészei alakítják, mint egy jutalomjáték, ez alkalommal a dráma műfajában.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: február 25. vasárnap, 19:00

Történik:

1959 májusában a budapesti Kamara Varietében, műsorzárás után. 

Négy hajnal – négy újrakezdés. Jávor és felesége megérkeztek Amerikából, Jávor kigyógyulva alkoholizmusából, és megtérve Istenhez megpróbál új életet kezdeni. Egészségi állapota azonban megrendült, memóriája sem a régi, és bár tartja még magát, egyre nehezebben bírja. Kap ugyan kegyelemből szerepeket, de a színpadon egyre rosszabb formát mutat, a közönség is kezd elfordulni tőle. Szerződési ajánlatokkal is megkeresik a múltjára való tekintettel, úgy, hogy nem kell színpadra mennie, csak a fizetést kapja. Ezt a büszkesége nem viseli el.

Egyik „lázadási kísérlete”, hogy fellép esténként a Kamara Varietében, ahol édes-bús dalokat ad elő Menedék Imre kíséretében. Négy hajnal története a darab. Az első éjszaka megkeresi őt egy fiatal színésznő, Torma Ilona, aki a Nemzetiből azt a megbízást kapja: ha ráveszi Jávort arra, hogy az Ármány és szerelembőlA eljátssza az öreg Millert, akkor ő megkapja Lujza szerepét. Jávor elkezd titokban készülni a szerepre, bár ez nem megy könnyen, a lány hite, egyénisége azonban mégis elindítja ezen az úton.

Ezt azonban félreérti Olga, Jávor felesége, és hármójuk között egy olyan emberi játék bontakozik ki, mely a négy estén ennek a drámának négy különböző fokozatát jeleníti meg. Állandóan megjelenő szereplő Kiss Ferenc, a nyilasnak állt nagy színész, akinek Jávor sohasem bocsátott meg, és Kiss Ferenc még mindig úgy hiszi, ez a baráti viszony helyreállítható. /Tény, hogy Jávor a saját halálos ágyán fogott kezet tizenöt év után Kiss Ferenccel, és bocsátott meg neki./ Fontos szereplője még a játéknak Hajnal úr, a Kamara Varieté éjjeliőre, aki felmenői révén gróf volt, de elvették mindenét, és most itt dolgozik. Ő is segít Jávornak és Tormának a felkészülésben

Hatuk története a darab, melyben Jávor rájön: képességei és tehetsége bőven alkalmassá teszik Miller szerepére, de fizikailag már nem vállalhatja fel ezt a szerepet. Mindegy, a szerep belül meg van, létezik, és amikor a megbékült Olgával az utolsó hajnalon elindulnak haza egy önmagával boldog és kiegyezett ember tér haza, és tér meg majd az örökkévalóságnak.

A darabot a Kamara Varietében hajnalban énekelt dalok gazdagítják.

Ajánlatunk


Rumini újra a Magyar Színház színpadán! A tengerész-kalandregényekből jól ismert Rumini és társai ezúttal ismét nagy bajba keverednek: Ferrit-sziget gonosz úrnőjének életveszélyes kelepcéje várja őket, ahonnét csak fortélyok, leleményesség és önfeláldozó bátorság révén lehet szabadulni.

zenés komédia két részben

Kövess minket!


További ajánlataink


A Recirquel legújabb produkciója, a Paradisum Magyarországon a 2024-es Liszt Ünnep programjában mutatkozik be a Müpa Sátorban. Jegyek még kaphatók!

Diótörő

Budapest Kongresszusi Központ

Nincs karácsony Diótörő nélkül! December 22-én Csajkovszkij klasszikusa különleges látványvilággal, az Ukrainian Classical Ballet előadásában kel életre a Budapest Kongresszusi…

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. A Pécsi Balett táncművészeinek karakterábrázoló képessége…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!