Program


Jacob ter Veldhuis & the saxophone

Jacob ter Veldhuis & the saxophone

A holland Jacob TV-re, azaz Jacob ter Veldhuisra a mai zenei élet egyik legelgondolkodtatóbb provokátoraként, az egyik legvadabb módon szórakoztató zeneszerzőként hivatkoznak a kritikusok. Olyan alkotó, akinek művei képesek megnevettetni, elszomorítani vagy feldühíteni a közönséget – olykor mindezt egyszerre.  több...

Aktuális előadások



A holland Jacob TV-re, azaz Jacob ter Veldhuisra a mai zenei élet egyik legelgondolkodtatóbb provokátoraként, az egyik legvadabb módon szórakoztató zeneszerzőként hivatkoznak a kritikusok. Olyan alkotó, akinek művei képesek megnevettetni, elszomorítani vagy feldühíteni a közönséget – olykor mindezt egyszerre. 

 

Októberi szerzői estjén az ISON-ban most kifejezetten a szaxofonra fókuszálunk, hiszen saját elmondása szerint is kiemelt helyet foglal el a rengeteg hangszer között, amelyekre darabjait komponálja. Sőt, sokat elárul a hangszer iránti rajongásáról, hogy korábban egyéb hangszerekre írt műveiből is rendszeresen készít átiratot szaxofonra illetve szaxofon kvartettre. 

 

Ezen az estén öt művét hallhatjuk - illetve láthatjuk is, hiszen a szerző fontos alkotói ismérve, hogy a zenei anyagokat erős (olykor megdöbbentően erős) videó-felvételek kísérik.

 

Műsor: 

Garden of Love 

Billie

Grab it!

Tatatata (saxophone version) 

Jesus is coming 

 

Előadók:

Pusomi Viktória 

Bakó Noémi 

Lajkó Levente 

Seleljo Erzsébet 

 

**** 

Jacob TV, azaz Jacob ter Veldhuis holland „avant pop” zeneszerző rock zenészként kezdte karrierjét, majd klasszikus zeneszerzést és elektronikus zenét is tanult. A számára fontos elődökkel kapcsolatban egyszer úgy fogalmazott, hogy Bob Dylant fontosabbnak tartja Schönbergnél. A klasszikus zene, a jazz, a pop és rock közötti szakadékokat a legváratlanabb eszközökkel képes áthidalni, miközben nemcsak a zenei hangokkal és a beszédhangokkal játszik szabadon, de gyakran különböző vizuális eszközökkel is. Nevezték már a „zene Andy Warholjának”, ő maga pedig gyakran hangoztatja, hogy szereti a zenéjét „megfűszerezni egy kis cukorral”. Nem riad vissza attól sem, hogy darabjaival a mindennapi életre, a minket körülvevő aktualitásokra is reflektáljon, legyen szó elnyomott társadalmi csoportokról, populista politikusokról vagy más, a közéletet megmozgató történésekről. 

 

A program a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

Kövess minket!


További ajánlataink


Kowalsky meg a Vega 2025 Szép

Papp László Budapest Sportaréna

A Kowalsky meg a Vega zenekar a 2025-ös év koncertszezonját egy fergeteges nagykoncerttel nyitja meg február 8-án, a Papp László…

Szikora Róbert & R-GO

Papp László Budapest Sportaréna

Különleges hangulatú koncertet kínál év végére „R-Go Szilveszter” néven Szikora Róbert és zenekara.

Zorán neve fogalom a magyar zenei életben, koncertjei mindig ünnepnek számítanak. A visszatérő közönség jól tudja, hogy a kihagyhatatlan és…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!