Program


Itáliai utazás: Végtelenség

Itáliai utazás: Végtelenség

L'immensità
olasz-francia dráma, 99 perc, 2022
olasz nyelven, magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: február 26. hétfő, 18:30

Rendező: Emanuele Crialese

Szereplők: Penélope Cruz, Vincenzo Amato, Filippo Pucillo, Francesco Casisa, Aurora Quattrocchi, Clara Ponsot

 

 

Róma, a hetvenes évek: az épülő városrészek, a még fekete-fehér televíziós varieték, a társadalmi teljesítmények és egy mára elavult családmodell kora. Clara és Felice most költözött új lakásba. Házasságuknak azonban vége: már nem szeretik egymást, csak a gyerekeik tartják őket együtt, akikre Clara kiönti minden szabadságvágyát. Adriana, a legidősebb éppen most töltötte be a tizenkettőt, és ő a legérzékenyebb szemtanúja a szülei között növekvő feszültségnek. A lány végül megtagadja a nevét, kilétét, még a nemét is, mindenkivel el akarja hitetni, hogy ő férfi. Makacssága végleg kibillenti az amúgy is törékeny családi egyensúlyt. A gyerekek egy jelre várnak, amely kiutat mutathat nekik, legyen az egy hang fentről vagy egy dal a tévében, miközben minden megváltozik körülöttük és bennük.

Emanuele Crialese rendező a saját gyerekkori élményeit dolgozta fel ebben a filmjében, a nemváltás kényes témáját is érintve, amelyen – mint nem rég nyilvánosságra került – maga is átesett. A filmben a spanyol származású anya szerepében a világhírű Penélope Cruzt láthatjuk, a csapodár, szicíliai eredetű apát pedig Crialese filmjeinek állandó színésze, Vincenzo Amato alakítja.

***

Roma, anni Settanta: un mondo sospeso tra quartieri in costruzione e varietà televisivi ancora in bianco e nero, conquiste sociali e modelli di famiglia ormai superati. Clara e Felice si sono appena trasferiti in un nuovo appartamento. Il loro matrimonio è finito: non si amano più, ma non riescono a lasciarsi. A tenerli uniti, soltanto i figli, su cui Clara riversa tutto il proprio desiderio di libertà. Adriana, la più grande, ha appena compiuto dodici anni ed è la testimone attentissima degli stati d’animo di Clara e delle tensioni crescenti tra i genitori. La ragazza rifiuta il suo nome, la sua identità, vuole convincere tutti di essere un maschio e questa ostinazione porta il già fragile equilibrio familiare a un punto di rottura. Mentre i bambini aspettano un segno che li guidi, che sia una voce dall’alto o una canzone in tv, intorno e dentro di loro tutto cambia.

Tovább az Itáliai utazás 2023/24 sorozat programjához >>

Az Itáliai utazás sorozat a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg. 
Együttműködő partnerünk a Budapesti Olasz Kultúrintézet. 

 

Díjak: Velencei Nemzetközi Filmfesztivál 2022 - Versenyprogram

Ajánlatunk


Kövess minket!


További ajánlataink


Recirquel: Paradisum Szép

Müpa Sátor

A Recirquel legújabb produkciója, a Paradisum Magyarországon a 2024-es Liszt Ünnep programjában mutatkozik be a Müpa Sátorban. Jegyek már kaphatók!

SIX Szép

Madách Színház

Hat feleség, hat különböző személyiség, hat rendhagyó életút. Mégis mindannyian ugyanazt a férfit választották, és kettejük kivételével nem élték túl…

Dés László – Geszti Péter – Grecsó Krisztián A PÁL UTCAI FIÚK Molnár Ferenc azonos című regénye nyomán – zenés…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!