Program


Istvánfi Balázs és Németh András – Mentés Másként Trió (Akusztikus,autentikus)

Istvánfi Balázs és Németh András – Mentés Másként Trió (Akusztikus,autentikus)

Lehet-e ötvözni a barokk kamarazene érzékeny interakcióját, a mai fülnek gyakran szokatlan középkori zenei gyakorlatot és a magyar népi hangszerek rusztikusnak tűnő hangzásvilágát?

Zeneakadémia saját produkció. Zeneakadémia Jegyutalvány és Zeneakadémia Szabadfelhasználású Jegy felhasználható.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. április 21. csütörtök, 19:00

Számos népzenei formáció adott már pozitív választ e kérdésre, közülük két kiemelkedő csoport – egy duó és egy trió – lesz az Akusztikus, autentikus sorozat vendége. Istvánfi Balázs és Németh András duójukat a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszékén alapították 2010-ben, ahol zenei tanulmányaikat folytatták. Hangszereiken kezdettől fogva egyfajta „progresszív burdon-zenei hangzás” megvalósítására törekednek. A tekerőre és a dudára jellemző, a középkori zenei gondolkodásban gyökerező, állandóan hallható alaphang a két művész számára nem jelent korlátot. Sokkal inkább zenei háttérként szolgál a tökéletesre csiszolt összjáték keretében megszólaló, végtelenül precíz dallamcsipkék állandó újraalkotásához. Repertoárjuk a hagyományos népzenén kívül népzenei átdolgozásokat, historikus és kortárs műveket, valamint saját szerzeményeket is tartalmaz. A Mentés Másként Trió tagjai 2005 óta zenélnek együtt, és elsősorban magyar népzenét játszanak. Előadásaikat áthatja az alkotó kísérletezés, amely a népi éneklés és táncmuzsika mély ismeretéből táplálkozik. A trió tagjai gyűjtőként, előadóként és zenetanárként tanulmányozták több magyarlakta vidék, különösen a moldvai csángó magyarok zenei hagyományait. A színpad elkerülhetetlenül új megvilágításba helyezi az eredeti funkcióit hátrahagyott népzenét. A trió ennek tudatában úgy keres új utakat, hogy közben ragaszkodnak a hagyományos ének–hegedű–koboz hangszertársuláshoz, a magyar népzene legszebb dallamait pedig nem kötik stílusidegen ritmusok, zenei divatirányzatok béklyójába. Koncertjeiken a népdalok és népi táncdallamok mellett énekelt versek és történeti énekek is megszólalnak. Kiemelkedő eredményük, hogy a trió prímása, Lipták Dániel kapta az első Halmos Béla-díjat tavaly a Zeneakadémián.

Rendező: Zeneakadémia Koncertközpont

Istvánfi Balázs (duda), Németh András (tekerő)

Mentés Másként Trió: Ivánovics Tünde (ének), Fábri Géza (pengetős hangszerek), Lipták Dániel (hegedű)

Ajánlatunk


musical Az előadást angol felirattal játsszuk.

Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

Kövess minket!


További ajánlataink


DEVA - Nyárzáró koncert Szép

Várkert Bazár, Öntőház udvar

Takács Dorina, vagyis Дeva, üstökösként robbant be a hazai könnyűzenei színtérre. A fiatal előadó élő fellépései során zenekarával együtt varázsolják…

Liszt: Szent Erzsébet legendája - A Liszt Ünnep nyitókoncertje / LISZT ÜNNEP 2024 Szép

Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Liszt Ferenc "Szent Erzsébet legendája" oratóriumával indul a 2024-es Liszt Ünnep. Magával ragadó nyitókoncert a klasszikus zene kedvelőinek!

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!