Program


Irodalmi szerelmek: Álarcosbál - Aposztróf -Várkert irodalom

Irodalmi szerelmek: Álarcosbál - Aposztróf -Várkert irodalom

A Várkert Irodalom Aposztróf sorozatának keretében ismét a közönségkedvenc Irodalmi szerelmek est kerül sorra február 27-én. Különleges irodalomtörténeti alakok érzéseiről és műveiről beszélget majd vendégeivel az est házigazdája Juhász Anna irodalmár.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: február 27. kedd, 19:00

Irodalmi szerelmek: Álarcosbál
Aposztróf
Várkert irodalom

Fény derül olyan a magyar klasszikus és kortárs irodalmi élet nagyjaival kapcsolatos kulisszatitkokra is, amelyekről az irodalom órákon ritkán hallunk. A lírai és a prózai alkotások mellett szó esik majd nagy küzdelmekről, csillogó sikerekről, de a mindent elsöprő szerelemről is. Közel a farsangi időszakhoz, amely vízkereszttel veszi kezdetét és hamvazószerdáig tart, a meghívottak beszélgetnek majd az ünnepről, a karneválokról és az átváltozásról is.

Ahogy Szabó Magda írja: „A jelmezbálban az a legjobb, hogy az ember kibújhatik a saját bőréből, hogy más lehet, tökéletesen más, mint aki a valóságban.” A felolvasószínházban ismert íróink és költőink szövegei, levelei elevenednek meg és kiderül például, hogyan készülődött a farsangra Szabó Magda Álarcosbáljának Krisztije és nagymamája. De életre kel Füst Milán verse is, amelyben a karneváli mulatság hangulatát festi le: „Vidám csapat jött láncos botokkal/Egy palotából, - mint hideg kövekből indúl/ Meleg forrásnak áradó vize! Elhangzik továbbá Ady Endre, Márai Sándor, Tersánszky Józsi Jenő, és Nagy László egy-egy alkotása is.

A varázslatos esten Básti Juli Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas színművésznő, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja és Puskás Tamás színművész, a Centrál Színház igazgatója kalauzolja a nézőket az exkluzív időutazásra, hogy együtt fedezzék fel az ékköves melltűk, a gomolygó táncok, a maszkos bolondságok világát! Tari Annamária klinikai pszichológussal, pszichoterapeutával az átváltozásról, a maszk mögé bújásról, az ünnepről és az átvitt értelemben vett metamorfózisról beszélget majd az est háziasszonya.

Tartsatok velünk!

Közreműködik:
Básti Juli színművész
Puskás Tamás színművész
Tari Annamária klinikai pszichológus, pszichoterapeuta

Háziasszony: Juhász Anna irodalmár

Ajánlatunk


Az előző évad önálló szuperprodukciója 2025-ben is ámulatba ejti a Dóm tér nézőit: visszatér a Rebecca, a Grammy-díjas Sylvester Lévay és Michael Kunze nagyszabású musicalje!

Tegyük fel, hogy megcsalt a férjem – mit teszek én? Sírok, válok, vagy bosszút állok? Lucienne Vatelin tisztességes feleség, esze ágába nem jut megcsalni a férjét – és az elvét tartja mindaddig, amíg a férje őt meg nem csalja. Viszont, ha ez megtörténne, arra is felkészül: talonban tartja a jóképű Babillont, hogy ha kell, legyen kivel bosszút állni… A hülyéje őrült és szerelmes bohózat – tökéletes nevettető kikapcsolódás szerelmeseknek, friss házasoknak, és hűtlenséget tervezőknek. Megszállott nőcsábászok és bosszúálló feleségek a Thália Színház Nagyszínpadán.

Kövess minket!


További ajánlataink


A Recirquel legújabb produkciója, a Paradisum Magyarországon a 2024-es Liszt Ünnep programjában mutatkozik be a Müpa Sátorban. Jegyek még kaphatók!

The Mystical Forces of Shaolin Kung Fu

Erkel Színház

Az elmúlt három évtizedben több mint 5 millió ember 5 kontinensen, több mint 6000 előadáson és számtalan tévéműsorban csodálhatta meg…

Zenés mesejáték Négy éves kortól ajánljuk! A Pesti Művész Színház- Fogi Színház előadása

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!