Program


Irodalmi szalon, Az irodalom és a festészet óriásai a századfordulón
2

Irodalmi szalon, Az irodalom és a festészet óriásai a századfordulón

Bellák Gábort művészettörténész, a Nemzeti Galéria gyűjteményvezetője és Széchenyi Ágnes irodalomtörténész közösen mutatják be a 19. és 20. századok fordulójának modern magyar művészetét, a festett és az írott művek párbeszédét, kapcsolatát.

Aktuális előadások



Nemzetközi kitekintést rajzolunk a magyar tendenciák mögé, műveket elemzünk sok vetített képpel és irodalmi idézettekkel. Szó lesz a francia elődökről és kortársakról, a szimbolistákról, az impresszionistákról, a fauves-okról, a Nyolcak festőcsoport (1909-1919) tagjairól, illetve Baudelaire-ről és kortársairól, valamint Adyról, Kosztolányiról, Babitsról. És akkor még csak a legnagyobbakat említettük.

Kövess minket!


További ajánlataink


45. alkalommal adja át a Színházi Kritikusok Céhe a Színikritikusok díját, idén 18 kategóriában. A gála létrehozásában minden évben a…

Vujity Tvrtko új estje rengeteg kalanddal, hatalmas optimizmussal és motivációval, valamint a legyőzhetetlenség erejével. Egy világgá ment riporter elképesztő élete…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!