Program


IDMC - Nemzetközi Táncworkshop - napijegy / kortárs tánc, horton technika

IDMC - Nemzetközi Táncworkshop - napijegy / kortárs tánc, horton technika

1985-től húsz éven keresztül Regős Pál pantomimművész, koreográfus és munkatársai minden évben megrendezték a Szkéné Színház termeiben az azóta már legendává vált IDMC Nemzetközi Tánc és Mozgásműhelyt. A kéthetes kurzuson reggeltől estig zajlottak a legkülönfélébb táncstílusokban órák külföldről jött tanárok vezetésével.

Aktuális előadások



1985-től húsz éven keresztül Regős Pál pantomimművész, koreográfus és munkatársai minden évben megrendezték a Szkéné Színház termeiben az azóta már legendává vált IDMC Nemzetközi Tánc és Mozgásműhelyt. A kéthetes kurzuson reggeltől estig zajlottak a legkülönfélébb táncstílusokban órák külföldről jött tanárok vezetésével. Itt tökéletesen megfértek egymás mellett a professzionális táncosok és az amatőr tánc iránt rajongók, hogy aztán záróakkordként mindenki részvételével kerüljön bemutatásra a Műszaki Egyetem nagy aulájában a kurzuszáró gála. A húsz év alatt a résztvevők megismerkedhettek közel 30 féle táncstílussal a modern tánctól a a jazz, az ír sztepp, a szamba lépésein át a tahiti táncig vagy az argentin tangóig. Közel 6000 résztvevője volt a tanfolyamoknak, melyeken 21 ország, 4 földrész, 90 tanára tanított.

A Kristály Színtér csapata 2025-ben, az IDMC születésének 40. évfordulóján arra vállalkozik, hogy a hagyományt újraélesztve ismét megvalósítsa a legendás rendezvényt, új stílusok, és ma is aktív tanárok bevonásával a világ minden tájáról. A jövő évi esemény megalapozása idén nyáron kezdődik, az IDMC Nemzetközi Táncworkshop „Warm-up” elnevezésű négy napos programunkkal, mely ízelítőt ad a táncolni vágyóknak abból, amire a 2025-ös workshopon számíthatnak. Az ez évi eseményre napijegyeket (3500 Ft) és 4 napos bérletet (9000 Ft) kínálunk. A kurzusok egy ebédszünettel minden nap délelőtt 9-12 óra között és 14-17 óra között zajlanak majd. A tematikus napok végén az oktató művészek táncelőadásai zárják majd a programot.

2024-es programunk augusztus 5-8 között:

1. nap (augusztus 5.) NYITÓNAP (ingyenes belépés)

Megnyitó ünnepség – beszélgetés a 20 évig tartó eseménysorozat szereplőivel, és filmvetítés a ’80-as évek legendás IDMC rendezvényeiről

2. nap (augusztus 6.) KORTÁRS TÁNC / HORTON TECHNIKA

oktató: Edilson Roque táncművész

A Rio de Janeiróban született Edilson Roque a világ minden táján képezte magát: a „Nos da Dança” művészeti központban Rio de Janeiróban, Brazíliában, Alvin Ailey-nél New Yorkban (USA), a Huband Street Dance Company-nál Chicagóban (USA), a Toronto Dance Theatre-ben (Kanada), a Sydney Dance Schoolban és a Melbourne Arts Centre-ben (Ausztrália). 2020 óta Edilson Roque a párizsi Marais tánciskolában Horton-technika tanára, ahol a táncosokat készít fel a színpadra. Edilson módszere egyszerre szigorú és nagyvonalú, mind a tanításában, mind az alkotásaiban. Olyan koreográfiai javaslatokkal ad önbizalmat a táncosoknak, amelyek lehetővé teszik, hogy mindenki (legyen tanuló vagy hivatásos táncos) szabadon és  használható tudást kapjon.

3. nap (augusztus 7.) FLAMENCO

oktató: Tatiana Gomez flamenco táncos

„Sokkal több mint tánc, inkább életművészet”- vallja az andalúz származású művész a flamencoról, melyet egészen fiatalon, Granadában kezdett tanulni. Miután 1992-ben diplomát szerzett a madridi tánckonzervatóriumban, számos mesterkurzuson vett részt a flamenco világának legnagyobb művészeinek vezetésével. 2010 óta él Franciaországban, ahol két évig a Tours-i Opera koreográfusa volt, manapság pedig Blois-ban, Orleans-ban és Vendôme-ban oktat flamencót, és táncosként maga is színpadra lép.

4. nap (augusztus 8.) TÁNC IMPROVIZÁCIÓ

oktató: Grecsó Zoltán táncművész, tánctanár, a Willany Leó Társulat alapító koreográfusa

Grecsó Zoltán 7 évesen kezdett el táncolni. Művészeti gimnáziumba járt, majd a linzi Anton Bruckner Universität-en  kapott diplomát. 2007 júniusától két évig a Frenák Pál Társulat táncosa volt, majd 2008 júliusában létrehozta  saját, a mai napig heti rendszerességgel jelentkező improvizációs stúdióját, amely Willany Leó Improvizációs Táncszínház néven vált ismertté. Ezzel párhuzamossan 2009 óta a Duda Éva Társulattal dolgozik táncművészként. 2011 óta tanít is, pedagógusi pályafutását a Színház és Filmművészeti Egyetem tánctanáraként kezdte, ma már a Magyar Táncművészeti Főiskolán is oktat kortárs táncot.

Kövess minket!


További ajánlataink


11 évesen ötezer néző előtt énekelte a Nyomorultakat Szegeden. 14 évesen már popsztár volt, akit egy ország imádott. 18 évesen…

Vujity Tvrtko új estje rengeteg kalanddal, hatalmas optimizmussal és motivációval, valamint a legyőzhetetlenség erejével. Egy világgá ment riporter elképesztő élete…

„A Humans 2.0 (…) az a típusú előadás, amelynek az elején az ember tátva felejti a száját, majd a végén…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!