Program


Horváth Nóra - Oláh Balázs: Bál

Horváth Nóra - Oláh Balázs: Bál

Mulatós zene vs kísérleti elektronikus zene.
Mulatós tánc vs kortárs tánc.

Aktuális előadások




90' tánc / koncert 12+
English friendly
Az előadás stroboszkópot, füstöt, vaksötétet és erős hanghatásokat tartalmaz.

A mulatós műfajokról mindenkinek van véleménye.  Van, aki nem tudja elviselni sem, van aki rajong érte.  Ám legyen szó esküvőről, tavaszi bálról, vagy születésnapról, szinte elkerülhetetlen a találkozás a mulatós zenével, és az arra lejtett tánccal. Hogyan fognak visszaemlékezni erre száz év múlva? Mi a hagyomány, és mi az élő kultúra?

Előadásunk másik komponense az elektronikus zene, melynek karakterét a hyperpop stílus szétroncsolt, torzított, rétegzett és naiv hangzásvilága adja, mely reflektál a digitális terek olykor mindent és mindenkit kiégető információáradatára.

Ennek a két irányzatnak a keresztezésével szeretnénk párhuzamot állítani azoknak az életben található ellentéteknek az együtt létezésére, melyek sokszor oly nehezen áthidalhatók. Egy szélsőségesen megosztott társadalomban ez a darab közös platformként kíván szolgálni a különbözőségek együttélésére.

Horváth Nóra és Oláh Balázs 2021 januárjában kezdték el első közös kutatásukat. Érdeklődésük és munkájuk kiindulópontjai a Magyarországon élők aktuális tánckultúrájának kutatása, dokumentálása, emellett kitartó törekvésük, hogy új kommunikációs csatornákat találjanak, amelyeken keresztül különböző társadalmi közegekből érkező nézőket lehet megszólítani. Céljuk, hogy a Budapestre koncentrálódott kortárstáncot a művészethez nehezebben hozzájutó közösségek számára is elérhetőbbé tegyék. Művészetükben a jelenkor szociális táncait, mint például az urbánt, vagy a néptáncot, a kortárs előadásokra jellemző dramaturgiával viszik színpadra, ezzel alkotva új formanyelvet, miközben arra is figyelnek, hogy ez szélesebb közönség számára is értelmezhető legyen, de a nyers fizikalitáson keresztül őszintén és radikálisan reflektáljon a mai társadalmi kérdésekre, problémákra.

Horváth Nóra 1993-ban született Budapesten. Tanulmányait a Budapest Táncművészeti Szakközépiskolában végezte. Három évig a Compagnie du Hanneton/James Thierrée (FR) tagja volt. A társulat ‘ROOM’ című darabját több mint százszor játszották. A Collective Dope társalapítója Jenna Jalonen mellett. Első közös alkotásukat a Dope ‘I just wish to help you-t’ több fesztiválon is játszották. ‘Beat’ című első önálló koreográfiája 2018-ban elnyerte a Lábán Rudolf-díjat.

Oláh Balázs táncművész 1994-ben született. A Magyar Táncművészeti Főiskola néptánc tagozatán végzett 2014-ben, majd az egri Gárdonyi Géza Színháznak volt tánckari tagja két évig. 2017-ben felvételt nyert a salzburgi SEAD-be ahol három éven keresztül folytatta tanulmányait, és mélyítette tudását a kortárs táncban. 2020-ban dolgozott a TünetEgyüttessel és részt vett Hód Adrienn Amber című darabjában. 2021-ben Mészáros Mátéval dolgozott együtt. Tagja a 2021-ben alakult AHA –kollektívának. Jelenleg kőfaragást tanul a Pap Lajos Kőfaragó Kőszobrász Műhely Kft.-nél.

Stáblista

Horváth Nóra - táncművész / alkotó
Oláh Balázs - táncművész / alkotó
Molnár András - zenész / alkotó
Dézsi Kata - fénytervező
Vass Csenge -látvány és jelmeztervező
Szeri Viktor - konzultáns
Doszpoth Rebeka - produkciós vezetõ

Collective Dope produkció

Támogatók
A produkció a Budapest Főváros Önkormányzata által meghirdetett Staféta program keretében valósult meg.
Sín Művészeti Központ, Téglás Krisztina Csilla, Collective Dope, FÜGE Produkció

Fotó: Domolky Dániel

Kövess minket!


További ajánlataink


Visegrádi Nyári Színház

Thermal Hotel Visegrád

Esténként: sztárok vígjátékokban és stand-up esteken, a Thermal Hotel Visegrád melletti szabadtéri színpadon! Délelőttönként: gyerekdarabok a Hotel épületében!

2024 Tihanyi Szabadtéri Játékok - Meseautó - musical vígjáték Szép

Tihanyi Szabadtéri Játékok

Szűcs János bank-vezérigazgató kiábrándult könnyelmű életéből, és frissen vásárolt sportautójával szabadságra indul. Indulna. Ha nem találkozna az autószalonban Kovács Verával.

Ken Ludwig: Primadonnák Bohózat 2 részben

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!