Program


Horváth Florencia - Karádi Gergő: Valójában senki

Horváth Florencia - Karádi Gergő: Valójában senki

Zenés színházi est, amely Horváth Florencia első, Hiátus című verseskötetén alapszik. A kézirat azt hivatott körüljárni, hogy az anyahiány kitölthető-e versírással, irodalommal.

Aktuális előadások



Zenés színházi est, amely Horváth Florencia első, Hiátus című verseskötetén alapszik. A kézirat azt hivatott körüljárni, hogy az anyahiány kitölthető-e versírással, irodalommal. Olyan gyerekkori élményeket villant fel, amelyek minden ember számára meghatározóak lennének, az anya-gyerek viszony vizsgálatának tekintetében. Itt azonban még inkább nyomatékossá válnak, mivel rengeteg szálon kapcsolódnak a történetbe a versek, a kényszere annak, hogy az emlékeket írott formában rögzíteni kell. Innen indul ki a felnövéstörténet, az elidegenedés és az újbóli találkozás azokkal a módszerekkel, amelyek mindezt reprezentálhatóvá teszik.

Az elkészült kéziratból Karádi Gergő zenésített meg néhány szöveget, akit nemcsak a komplex anya-élmények ragadtak meg, de a művészeti világban való jelenlét fontos kérdéseit, a szféra tagjait foglalkoztató problémákat is felfedezte az anyagban.

Zene és vers kölcsönhatásba lépett egymással, az esten dalok és prózai formában előadott szövegek kerülnek fókuszba. De a fény- és hangtechnika is fontos szerepet kap, bejátszók hangzanak fel és két kisfilm is része a produkciónak. Bár az alkotók nem színészek, különböző performatív elemek, színházi jelenetek társulnak az olykor énekelt, máskor gitárral kísért, illetve szólóban vagy párbeszédben előadott szövegek mellé.

Az alkotók így nyilatkoznak az előadásról:

„Különböző területekről jövünk, de igyekszünk létrehozni egy közös történetet. Hiszen a zenében is kell lennie irodalomnak  és az irodalomban is zenének. Valójában senki című estünkön nem titkolózunk, sőt megmutatjuk önmagunkat és azokat a dolgokat, amik meghatároznak minket. Művészeti ágak és élettörténetek találkozása ez. Egyszerre szólalunk meg múltban és jelenben,  emléket felidézve és azokként, akik ezeknek hatására mára lettünk.”

Kövess minket!


További ajánlataink


Vidám és látványos musical az igaz barátságról, az összetartozás erejéről, ami még a legváratlanabb helyzetekben is segítő útitársunk lehet.

Robert Icke: Oidipusz Fordította: Upor László

A társas-játékban a közönség is aktív részesévé válhat párkapcsolatainkról szóló forgatókönyvek alakulásának. Szokásos zsákutcák kelnek életre, és az improvizációs jelenetek…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!