Program


Helytörténeti előadás a századforduló díszpolgárairól

Helytörténeti előadás a századforduló díszpolgárairól

A 22. kerületi Önkormányzata 1994-ben határozatot hozott a díszpolgári cím visszaállításáról. A második világháború előtt ugyanis Budafok városában, Nagytétény nagyközségben és Budatétény községben is adományoztak díszpolgári címet.

Aktuális előadások



Az elsőt Budafok még 1897-ben adományozta, majd később Nagytétény és Budatétény is élt ezzel a lehetőséggel. Az utolsót a második világháború előtt 1939-ben ismételten Budafok városa adományozta. A régi és a jelenlegi adományozás között alapvető különbség abból adódik, hogy napjainkban a megtisztelő címet többnyire kerületi lakosok kapják meg a kerület érdekében végzett munkájukért. A háború előtti időkben azonban csak igen ritka esetben kapták meg helyi polgárok. A kitüntetettek többsége valamilyen a település érdekében végzett munkájukért érdemelték ki a címet. Így lett Budafok díszpolgára Tóth József királyi tanfelügyelő, vagy James Pedlow kapitány Amerikából, a Nemzetközi Vöröskereszt küldöttje.

Életpályájukkal és érdemeikkel ismerkedhetnek meg Garbóci László helytörténész előadásában.

Fotó: huszonketto.hu

Kövess minket!


További ajánlataink


A magyarázat nélkül, vagy valamilyen fájdalmas élménnyel záruló meghatározó kapcsolatok kiemelt jelentőséggel bírnak, befolyásoló erejűek lehetnek abban, ahogyan az ember…

Vujity Tvrtko új estje rengeteg kalanddal, hatalmas optimizmussal és motivációval, valamint a legyőzhetetlenség erejével. Egy világgá ment riporter elképesztő élete…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!