Program


Haydn Budán - Berecz Mihály zongoraestje

Haydn Budán - Berecz Mihály zongoraestje

Joseph Haydn 1800. március 8-án Budára látogatott: a Budavári Palota tróntermében – Magyarországon először – A teremtés című oratóriumát vezényelte.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 10. vasárnap, 19:30

Műsor:

J. Haydn: C-dúr szonáta, Hob. XVI:21

J. Haydn: c-moll szonáta, Hob. XVI:20

– szünet –

Beethoven: Diabelli-variációk, op. 120

A zenetörténeti jelentőségű eseménynek idén a Junior Prima díjas Berecz Mihály zongoraestje állít emléket, akit kritikusai kifinomult, stílus- és kottahű, ugyanakkor felszabadult, energikus interpretációiért dicsérnek – olyan kvalitásokért, amelyek Haydn és Beethoven zenéjének előadásában is kiválóan érvényesülnek. Haydn a hangversenyt nyitó C-dúr szonátája egyszerű, tiszta, világos és kifejező hangjával teremti meg az este atmoszféráját, ezt követi a c-moll szonáta, amelyet szenvedélyes hangja, hirtelen dinamikai kontrasztjai és virtuóz követelményei miatt Haydn „Appassionatájaként” is emlegetnek. Végül Beethoven Diabelli-variációi töltik majd be a teret – egy olyan grandiózus mű hangjai, amely igazi hegycsúcsként várja, hogy a legelhivatottabb és legprofibb technikai felkészültséggel bíró zongoristák meghódítsák és birtokba vegyék.

 

Ajánlatunk


Einstein és Chaplin. A Nobel-díjas fizikus és a filmsztár. A tudomány és a művészet két csillaga. Összeköti őket a függetlenségük, emberségük és a humor is, amiben Einstein sem maradt el Chaplintől. Mindketten kivándoroltak az Egyesült Államokba, amely először a befogadó arcát mutatta feléjük, később mindkettőjüknek szembesülniük kellett választott hazájuk másik arcával is.

Komédiánk hősének lövése sincs a művészetről. De volt kidobóként, Dave-et mégis egy kortárs galériában alkalmazzák, hogy egy ellentmondásos műalkotást őrizzen. A kép 3 méter magas és 1,60 m széles, és … hát, hogy is mondjam … elég különös technikával készült. Vannak, akiknek nem tetszik és sokféleképp értelmezhető. Ám Dave véleménye a művészetről – és erről a konkrét képről – lassan átalakul és egyre nagyobb vehemenciával védi a műtárgyat felesége, a média és egy csomó felháborodott vallási fanatikus ellen

Egy mindenre elszánt orvos meghódítja a színpadot! A misztikus thriller világsikerű Broadway-musical változata

Kövess minket!


További ajánlataink


DEMJÉN – „Nincs középút”

Papp László Budapest Sportaréna

Demjén Rózsi a legenda, aki huszonhetedik alkalommal tölti meg az Arénát!

Carmen

Budapesti Operettszínház

Szenvedély, csábítás, szerelem, vértpezsdítő zene, káprázatos látványvilág. Frank Wildhorn musicalje Homonnay Zsolt rendezésében az Operettszínház szeptemberi műsorán!

Közel két évszázada ad reményt és erőt „e rút világban” Liliomfi és Mariska minden ukázt felülíró szerelme, Szellemfi játékkedve és…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!