Program


Hatker hatkor – helytörténeti klub - Falképek, sgraffitók és mozaikok Terézvárosban és környékén

Hatker hatkor – helytörténeti klub - Falképek, sgraffitók és mozaikok Terézvárosban és környékén

Katona Csaba előzetesen meghirdetett előadása helyett ezen az estén Görbe Márk művészettörténész a falképeket, sgraffitókat és mozaikokat mutatja be az érdeklődőknek.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. május 11. csütörtök, 18:00

Hatker hatkor – helytörténeti klub
Falképek, sgraffitók és mozaikok Terézvárosban és környékén
PROGRAMVÁLTOZÁS!!!!

Görbe Márk művészettörténész előadása

Budapest világvárossá válásának ideje a 19. század második fele és a 20. század első évtizede. Ekkor épült legtöbb közintézményünk, valamint számtalan lenyűgöző bérház és bérpalota. A legelegánsabbnak szánt fővárosi homlokzatok díszítésére falképeket, sgraffitókat és mozaikokat alkalmaztak, melyekre szép példákat láthatunk Terézvárosban és környékén. Előadásunkban ezeket vesszük sorra, megismerkedvén először a freskó- és szekkókészítés technikájával, valamint a sgraffitónak nevezett vakolatművészet rejtelmeivel is. Aztán egy virtuális sétát teszünk a Belvárostól a Hősök teréig - érintvén a századforduló homlokzatékítő művészetének legszebb darabjait, melyek közül a kimagasló alkotásokat Lotz Károly festőművész, illetve Róth Miksa mozaikművész neve fémjelzi. Tartsanak velünk Önök is!

Ajánlatunk


A gurujóga gyakorlat jelentése Láma Ole Nydahl meghívására Budapestre látogat Dzsamgön Kongtrul rinpocse, a tibeti buddhizmus Karma Kagyü hagyományának egyik vonaltartója, aki a Gyémánt Út Buddhista Közösség szervezésében szeptember 20-án tanítást ad.

A Kowalsky meg a Vega zenekar a 2025-ös év koncertszezonját egy fergeteges nagykoncerttel nyitja meg február 8-án, a Papp László Budapest Sportarénában.

Glattauer vígjátéka nagy emberismerettel és virtuozitással sodorja nézőjét a hősökkel együtt a jövő meglepetései felé...

Kövess minket!


További ajánlataink


Carmen

Budapesti Operettszínház

Szenvedély, csábítás, szerelem, vértpezsdítő zene, káprázatos látványvilág. Frank Wildhorn musicalje Homonnay Zsolt rendezésében az Operettszínház szeptemberi műsorán!

GESZTI SIXTY

Papp László Budapest Sportaréna

A nagy érdeklődésre való tekintettel, dupla Geszti Sixty koncert az Arénában! A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból.

Vagyis: Kelet-Európa vs. Nyugat-Európa, egy multikulti családba préselve, akik a szeretet ünnepén épp a szeretetért harcolnak, ami váratlan helyekről, ne…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!