Program


Hannah és nővérei (1986) - A nagy Woody Allen menet / MÜPA FILMKLUB
2

Hannah és nővérei (1986) - A nagy Woody Allen menet / MÜPA FILMKLUB

Angol nyelven, magyar felirattal.
A vetítést megelőző és az azt követő beszélgetés magyar nyelven zajlik.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: február 19. hétfő, 19:00

Hannah és nővérei (1986)
A nagy Woody Allen menet
MÜPA FILMKLUB

Remek sport Woody Allent párba állítani azokkal a rendezőkkel, írókkal, akiket parodizál, akiket megidéz vagy akik inspirálták. A Hannah és nővérei esetében magától értődött Ingmar Bergmant emlegetni, aki akkor még javában élt, bár az 1982-es Fanny és Alexander után mozifilmet már nem rendezett. (Ráadásul az egyik szerepet Max von Sydow, Bergman egyik kedvelt színésze alakítja.) Az emlegetés rendben is lenne, hiszen a Fanny és Alexander is családi ünnepekre fűzi fel történetét, de talán mégis meg kellene említeni, hogy a nézőt egészen más érzések borítják el, amikor kijön Bergmanról, illetve Woody Allenről a moziból.

Mert például a jelen film esetében nyilvánvaló, hogy Woody Allen más nézőpontból szemléli a világot. A főbb kérdések - isten, élet, halál - megvannak nála is, de más súllyal esnek a latba. Ebben a történetben Mickey Sachs (Woody Allen) a legmulatságosabb karakter, annak ellenére, hogy egy éven át keresi az élet értelmét. Ellentétben a többiekkel, akik ki-beszerelmesednek egymásba, különféle egyedekkel „kufircolnak” (Lee), a partiszerviztől eljutnak a forgatókönyvírásig (Holly). Még annyira sem súlyos esetek, mint Mickey betegsége, ami nincs, de akár halálos is lehetne. A Hannah és nővérei komoly film. De másképp. Hollywood filmírói rászoktattak bennünket arra, hogy a szerelmi tévelygéseknek előbb-utóbb tragédiává kell csúcsosodniuk. Allen nem ragaszkodik hozzá, hogy vér folyjon a vásznon.

A Hannah és nővérei karaktereit nem valamiféle sorsszerűség hajtja előre a várva várt végzet felé. Woody Allen dramaturgiája hisz a véletlenben. Egy találkozás, egy kutyaütő banda, egy operameghívás… (Kétségtelen, hogy a Michael Caine alakította menő könyvelő azért jobban kedveli a megtervezett véletlent.) Roppant erős és egységes film. Aztán majd elmélkedhetünk arról, hogy ki is írja a történetünket. (És hogy miért nem hagyja ki a kellemetlen részleteket.)

Rendező: Woody Allen
Házigazda: Réz András

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Az 1986-ban készült, kultikus családi rajzfilm színpadi változata feledhetetlen szórakozás az egész családnak!

Egy amerikai és angliai turné után a londoni West Endről és az ikonikus Royal Albert Hallból érkezik Magyarországra a QUEEN OF THE NIGHT SHOW, amely minden idők egyik legnagyobb énekesnőjének zenéjét és életét ünnepli.

Kövess minket!


További ajánlataink


Lajtha Fesztivál

Lajtha Ház, Bicske

Komoly- és népzenei koncertek, filmkülönlegességek és családi programok várják a közönséget szeptember 6-8. között a magyar géniusz emlékének szentelt Lajtha…

GESZTI SIXTY

Papp László Budapest Sportaréna

A nagy érdeklődésre való tekintettel, dupla Geszti Sixty koncert az Arénában! A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból.

Bertolt Brecht-Hanns Eisler Galilei élete Fordító: Ungár Júlia "GALILEI Új kor születik, amiben öröm lesz élni.  SARTI Aha. Remélhetőleg a…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!