Program


Hamupipőke

Hamupipőke

zenés mesejáték

a Fogi Színháza előadásában

Aktuális előadások



GRIMM-Bencze Balázs: HAMUPIPŐKE

Hamupipőke kereskedő édesapja, édesanyja halálát követően újra nősül, így a lány kap egy mostohaanyát és két mostohanővért. Az édesapa, amikor egy utazására készül, megkérdezi a lányokat, ki, mit szeretne, a mostohák drága szöveteket, ruhákat, Hamupipőke azonban csupán egy kis csemetefát kér. Az utazás rosszul végződik, meghal az édesapa, aki árván hagyja Hamupipőkét. Ekkor elszabadul a pokol, a mostohák cselédjükként kezelik, megalázzák, kihasználják. Közben a király fia nősülni készül, s a választáshoz meghívja országa hajadon leányait. A mostohalányok nagyon készülnek, cicomászkodnak a mulatságba, azzal a hittel, hogy kettejük közül választ bizonyára a király.

A gonosz mostoha, hogy távol tartsa a kedves Hamupipőkét a báltól, egy tál lencsét önt a hamuba és ráparancsol, hogy válogassa ki. Amikor a mostohák végre elvonulnak a bálba, csoda történik, egy tündér szép ruhával, cipővel lepi meg Hamupipőkét, aki galambok, más állatok átváltozásával, hintón érkezik a bálba. Egy kitétel van csupán, amikor éjfélt üt az óra, el kell hagynia a kastélyt, mert a varázslat véget ér. A királyfit elbűvöli a lány szépsége, de közeledik az éjfél, a lánynak mennie kell. A kastély lépcsőjén viszont elhagyja az egyik pár cipőjét. A királyfi elhatározza, hogy Hamupipőke lesz a párja. Ezért keresésére indul a félpár cipővel. Ahogy a legtöbb mese, ez is jól végződik, „A jó elnyeri jutalmát!”. A király megtalálja a cipő tulajdonosát, nagy lagzit csapnak és „most is boldogan élnek, míg meg nem halnak”.
 
Rendező: Szabó Zsuzsa

Kövess minket!


További ajánlataink


Recirquel: Paradisum Szép

Müpa Sátor

A Recirquel legújabb produkciója, a Paradisum Magyarországon a 2024-es Liszt Ünnep programjában mutatkozik be a Müpa Sátorban. Jegyek már kaphatók!

SIX Szép

Madách Színház

Hat feleség, hat különböző személyiség, hat rendhagyó életút. Mégis mindannyian ugyanazt a férfit választották, és kettejük kivételével nem élték túl…

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!