Program


Haldoklás, de komédia

Haldoklás, de komédia

Sterben
német fildráma, 183 perc, 2024
német nyelven, magyar felirattal

Aktuális előadások



Rendező: Matthias Glasner

Szereplők: Lars Eidinger, Corinna Harfouch, Lilith Stangenberg, Ronald Zehrfeld, Robert Gwisdek, Hans-Uwe Bauer, Anna Bederke, Saskia Rosendahl

 

A Berlinalén a legjobb forgatókönyvnek ítélt Ezüst Medvét kapta, emellett a német artmozik céhének díját és a berlini Morgenpost olvasóinak díját is elnyerte. A film rendezője Matthias Glasner, főszereplője pedig Lars Eidinger (Babilon Berlin, Perzsa nyelvleckék)

A film a berlini karmester, Tom Lunies szétesett családjának történetét meséli el, amelynek tagjai már régen elhidegültek egymástól. Tom zeneszerző barátjával, a depressziótól gyötört Bernarddal dolgozik a Sterben, azaz „Haldoklás” című mű előadásán. Nővére, Ellen egy nős fogorvossal kezd viszonyt, akivel csak közös szenvedélyük, az alkohol és a mámor köti össze. A hetvenes évei közepén járó anyja, Lissy megkönnyebbülést érez, amikor a demenciától lassan elsorvadó férje, Gerd végre idősotthonba kerül. Újdonsült szabadságának azonban nem sokáig örülhet: az egészsége hanyatlóban van, a látása is egyre gyengébbé válik, és el kell fogadnia, hogy neki sincs sok ideje hátra. Tom volt barátnője, Liv pedig azt szeretné, ha újszülött gyerekének ő lenne a pótapja. Az elmúlás gondolatával szembesülni kényszerülő családtagok hosszú idő után végre újra találkoznak.

A mélyen személyes családi történet egyszerre megrázó és felkavaró dráma és szórakoztató fekete komédia, amelyet a nemzetközi kritika máris mesterműként emleget.

Bemutató dátuma: 2024.10.17. 

Forgalmazó: Cirko Film

Kövess minket!


További ajánlataink


TVRTKO a Föld körül

Országosan

Vujity Tvrtko új estje rengeteg kalanddal, hatalmas optimizmussal és motivációval, valamint a legyőzhetetlenség erejével. Egy világgá ment riporter elképesztő élete…

Bemutatni aligha kell bárkinek, újranézni viszont annál inkább érdemes. Nemcsak a részletgazdag animált világban megbúvó újabb és újabb poénok egész…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!