Program


Gyűjtsd a kortárst! – Beszélgetéssorozat műgyűjtőkkel I. | Hradszki László

Gyűjtsd a kortárst! – Beszélgetéssorozat műgyűjtőkkel I. | Hradszki László

A Hegyvidék Galéria új programsorozatot indít októberben, amely során neves hazai műgyűjtőkkel és kollekciójukkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Első alkalommal Hradszki László műgyűjtőt, befektetési cégvezetőt, a Hradszki Gyűjtemény tulajdonosát, illetve a Műgyűjtők Klubjának egyik alapító tagját lesz lehetőség megismerni, aki körülbelül 15 éve gyűjt aktívan műtárgyakat.  több...

Aktuális előadások



Gyűjtsd a kortárst! – Hradszki László
Beszélgetéssorozat műgyűjtőkkel I.

A Hegyvidék Galéria új programsorozatot indít októberben, amely során neves hazai műgyűjtőkkel és kollekciójukkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A művészettörténészek által moderált beszélgetések során a résztvevők beleláthatnak abba, hogyan válik valakiből műgyűjtő, illetve, hogy ki miért, milyen gondolatok, motivációk és stratégiák mentén, valamint hogyan kezdett el képzőművészeti alkotásokat vásárolni, magángyűjteményt építeni. Felvetődnek a műtárgypiacot érintő kérdések, jelenségek is, szó lesz többek között az árképzés sajátosságairól, az értékek, művészek hierarchiájáról és kánonjáról. A bemutatott gyűjteményeken keresztül a közönség képet kaphat a hazai kortárs művészeti szcéna uralkodó tendenciáiról és a hazai piac meghatározó képviselőiről. 

Első alkalommal Hradszki László műgyűjtőt, befektetési cégvezetőt, a Hradszki Gyűjtemény tulajdonosát, illetve a Műgyűjtők Klubjának egyik alapító tagját lesz lehetőség megismerni, aki körülbelül 15 éve gyűjt aktívan műtárgyakat. Kollekciója a magyar kortás képzőművészetre és 20. századi magyar kerámiákra fókuszál. Gyűjteménye meglehetősen szerteágazó – tudatosan nem szűkíti le egyetlen stílusirányzatra –, megtalálhatók benne geometrikus és lírai absztrakt, illetve figuratív alkotások, de az erősen konceptuális irányzat hiányzik. Korszak szempontjából a kollekció a ’60-as évektől napjainkig terjed. Érdeklődése jelenleg leginkább a ’80-as, ’90-es és 2000-es évek képzőművészetére fókuszál.

Beszélgetőpartnerek: Hradszki László műgyűjtő és Kallós Judit művészettörténész

Időpont: 2024. október 3. (csütörtök) 18:00

Helyszín: Hegyvidék Galéria, 1126 Budapest, Királyhágó tér 10.

Részvételi díj: 500 Ft, Hegyvidék Kártyával: 200 Ft
Jegyek kaphatók a https://hegyvidekgaleria.jegy.hu/ oldalon, valamint a Hegyvidék Galériában.
Az eseményekre érkezéskor a Hegyvidék Kártya felmutatása kötelező!

Festményrészlet // Lossonczy Tamás alkotása, 1986; olaj vászon, 180 x 120 cm; Hradszki Gyűjtemény (fotó: Biró Dávid)

Kövess minket!


További ajánlataink


Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!