Program


Győri Filharmonikus Zenekar - Romantikus gyöngyszemek

Győri Filharmonikus Zenekar - Romantikus gyöngyszemek

A Győri Filharmonikus Zenekar a romantika nagymestereinek műveiből összeállított programmal lép a veszprémi közönség elé bérleti sorozatának második estjén.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. november 21. kedd, 19:00

Győri Filharmonikus Zenekar

Műsor:

Liszt F.: Les Préludes, S.97

Liszt F.: 1. (Esz-dúr) zongoraverseny, S.124

***      

J. Brahms: 4. (e-moll) szimfónia, op. 98

Közreműködik: Czene Rudolf — zongora

Vezényel: Berkes Kálmán

A Győri Filharmonikus Zenekar a romantika nagymestereinek műveiből összeállított programmal lép a veszprémi közönség elé bérleti sorozatának második estjén. Két Liszt-mű szerepel az első félidő műsorában: a nagy ívű melódiákban, hősies gesztusokban és ragyogó hangszínekben gazdag, népszerű szimfonikus költeményt, a Les Préludes-öt a zongorairodalom egyik legcsillogóbban virtuóz versenyműve követi a fiatal magyar zongoristageneráció egyik kiváló tehetsége, Czene Rudolf szólójával. Johannes Brahms utolsó szimfóniája a későromantika, egyben a szimfonikus zene egyik legnagyobb remekműve: a zenetörténeti hagyománnyal mély és élő kapcsolatban álló mester ebben a grandiózus alkotásában mintha a német zenetörténet nagy összefoglalását adná a Minnesängerektől Bachon át egészen a 18–19. századig… A hangversenyt Berkes Kálmán dirigálja.  

Ajánlatunk


A színpadon 22 Re-Production táncművész, a mikrofonoknál 5 kiváló musicalszínész, a mese erősítésére 21 szenzációs Omega-sláger! Főbb szerepekben: Szabó Máté, Sánta László, Füredi Nikolett, Koós Réka, Fésűs Nelly, Lux Ádám, Tóth Sándor, Janik László, Magyar Viktória, valamint a 2023. május 29-i csepeli pünkösdi bemutatótól Kriszta szerepében Kóbor János „Mecky” életműörököse: Kóbor Léna.

Egy letűnt korszak lenyomata, amely ma is érvényes tükröt tart elénk: hőseink áldozatok, megváltást keresők, megbocsátásra képtelen tévelygők, szerelemre vágyók, összeesküvők és megalkuvók. De mindegyikükben ott él a remény a szellem és lélek felemelkedésében.

A Kossuth-díjas Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója először rendez operettet, méghozzá a világ leghíresebbjét!

Kövess minket!


További ajánlataink


Koyaanisqatsi – Kizökkent világ (1982) - Filmkoncert Szép

Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Philip Glass, Godfrey Reggio: Koyaanisqatsi – Kizökkent világ (1982) - Filmkoncert
Godfrey Reggio "Koyaanisqatsi" című kultikus filmjét láthatja-hallhatja a…

SZEDER10 koncert Szép

Várkert Bazár, Öntőház udvar

Akárcsak ez elmúlt 10 év az este is tartogat izgalmas meglepetéseket számunkra. Szeder jóbarátai, zenész kollégái közreműködésével visszarepülhetünk az időben…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!