Program


Győri Filharmonikus Zenekar - Egy kiállítás képei

Győri Filharmonikus Zenekar - Egy kiállítás képei

A Győri Filharmonikus Zenekar veszprémi bérleti sorozatának harmadik estjét francia muzsika indítja: Claude Debussy 1890-ben zongorára írott Danse című darabja, amelyet a hangszerelés utolérhetetlen mestere, Maurice Ravel 1922-ben ültetett át a szimfonikus zenekar apparátusára.




 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: január 9. kedd, 19:00

Műsor:

C. Debussy - M. Ravel: Danse
W. A. Mozart: G-dúr fuvolaverseny
**      
M. P. Muszorgszkij - M. Ravel: Egy kiállítás képei

Közreműködik:  Keszei Johanna — fuvola      
Vezényel: Berkes Kálmán

Három tételes G-dúr fuvolaversenyét 1778-ban Mannheimban a holland orvos és lelkes amatőr fuvolista, Ferdinand de Jean felkérésére komponálta Mozart, aki nem különösebben kedvelte a fuvolát és a fuvolistákat: ebből az ellenszenvből ugyanakkor mit sem érezni ebben a bájos és elegáns versenyműben, amelynek szólóját a győri illetékességű rendkívül tehetséges fiatal fuvolaművésznő, Keszei Johanna adja elő. Jóllehet Muszorgszkij eredetileg zongorára szánta a Viktor Hartmann építész alkotásai nyomán készült remekművét, az Egy kiállítás képei „nem kerülhette el sorsát”: a zseniális portrék nagyzenekar után kiáltottak. S ki lehetett volna alkalmasabb e művészi kihívásnak megfelelni, mint Maurice Ravel? 1922-ben készült el a zenekari hangszínek teljes palettáját felvonultató, az eredeti zongoraverziót is felülmúló népszerűségű feldolgozásával, amelyet a Bostoni Szimfonikusok és Szergej Kuszevickij karmester rendelt meg tőle. A Győri Filharmonikus Zenekar hangversenyét Berkes Kálmán dirigálja.

Ajánlatunk


Egy felejthetetlen este résztvevői lehetnek, akik ellátogatnak az Illúzió Mesterei showműsorra. A műsorban szereplő előadók nemzetközi Tv show-k, rangos fesztiválok és óceánjáró luxushajók rendszeres fellépői.

Új névvel, új helyszínen, de a megszokott, felfokozott, összetett képi és zenei élményt nyújtó formával és minőséggel várjuk közönségünket november végén legendás filmzene koncertjeinken, melyek mindig óriási érdeklődésre tartanak számot, köszönhetően a kiváló filmzenékkel és filmes képi világgal, illetve Hollerung Gábor élvezetes konferálásával és szuggesztív vezényletével összeállított, igazán egyedi koncertélménynek. Ezúttal is a filmzeneirodalom legjavából válogatunk, az örökzöldek mellett a legújabb sikerfilmek zenéit is műsorra tűzve.

Kövess minket!


További ajánlataink


Queen Of The Night

Erkel Színház, Kölcsey Központ Nagyterem

Queen Of The Night - Whitney Houston Show From London West End
Egy amerikai és angliai turné után a…

SZEDER10 koncert Szép

Várkert Bazár, Öntőház udvar

Akárcsak ez elmúlt 10 év az este is tartogat izgalmas meglepetéseket számunkra. Szeder jóbarátai, zenész kollégái közreműködésével visszarepülhetünk az időben…

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!