Program


Glazunov / Pletnyov / Csajkovszkij - Concerto Budapest 23/24 G2

Glazunov / Pletnyov / Csajkovszkij - Concerto Budapest 23/24 G2

MŰSOR:
GLAZUNOV: E-dúr szvit „A középkorból”, op. 79 - Prelude
MIHAIL PLETNYOV: Hegedűverseny
CSAJKOVSZKIJ: Manfréd-szimfónia, op. 58

Kristine Balanas hegedű
Concerto Budapest
Vezényel: Mihail Pletnyov
 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: február 17. szombat, 19:30

Négy és fél évtizede a nagyvilág virtuóz zongoristaként ismerte meg, ám Mihail Pletnyov immár jó ideje mint karmester – és mint komponista is nemzetközi tekintélynek örvend. Ezúttal is e két utóbbi minőségében találkozhat majd a közönség az orosz művésszel, aki visszatérő megbecsült vendége a Concerto Budapest együttesének. A program centrumában felhangzó Hegedűversenyének szólistája a sikeres versenyszereplések sorát maga mögött tudó lett muzsikus, Kristīne Balanas lesz, aki annak idején Pauk György tanítványa volt. A koncert első száma Alekszandr Glazunov 1902-es E-dúr szvitje lesz, amely méltán viseli „A középkorból” alcímet, hiszen a négytételes mű trubadúrszerenádot, keresztes hadat és a Dies irae motívumához rendelt haláltáncot egyaránt megidéz. Befejezésül pedig Csajkovszkij sorszám nélküli, Byron által ihletett programszimfóniája hangzik majd el, amelynek 1886-os moszkvai ősbemutatóját így értékelte a mégoly indokolatlan szorongásra is mindig kész komponista: „A Manfréd-szimfónia bemutatója semmi kívánnivalót nem hagyott maga után, mégis az volt a benyomásom, hogy a közönség értetlenül, hűvösen és közömbösen állt vele szemben. Ettől az érzésemtől a hangverseny befejezését követő ovációk sem tudtak megszabadítani.”

Ajánlatunk


A Liliom Produkció új musical bemutatója nem meglepő módon négy negyvenes gyerekkori barátnő (Alíz, Bella, Petra és Laura) viszontagságairól szól, akik egy Balaton-felvidéki villában töltik ,,lánybúcsújukat”.

Oltári srácok - koncertmusical! Az ország több pontján!

A Nótás Mikulás című előadásban a tél és a téli ünnepek énekei szerepelnek, elsősorban persze Mikulás és Télapó dalai.

Kövess minket!


További ajánlataink


Showder Klub LIVE!

SYMBOL Budapest

Szagolj bele kedvenc tévéműsorod felvételének hangulatába, nézd a stand-up sztárokat karnyújtásnyi távolságból és fogyassz tömény humort vágatlanul!

Dohnányi bérlet 2024-25/2. – Táncvarázs

Zeneakadémia

Fedezd fel a lengyel, magyar és orosz zene világát! Bacewicz, Lutoslawski, Weiner és Rachmaninov művei izgalmas, drámai pillanatokkal és népzenei…

2024-ben, immáron 12. alkalommal kerül megrendezésre Magyarország legnagyobb, legszínesebb társasjátékos rendezvénye, a Társasjátékok Ünnepe® és Társasjátékvásár!

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!