DESSZERT KLASSZIKUSOK POHÁRBA TÖLTVE (Pohárkrém vagy egészséges sütemény)
1500 Ft/fő/turnus
2 turnusban 15 fő/turnus, 50 perc/turnus
14:00 1. turnus
15:00 2. turnus
A Rákóczi túrós, a Zserbó és a Rigó Jancsi tipikus magyar desszertek. Ki ne szeretne egy finom ebéd után egy kis édességet is elmajszolni, hiszen ha jól is laktunk, egy finom édességnek mindig marad hely a gyomrunkban. De hogy ezzel ráadásul még bajlódnunk sem kell sokat? Hihetetlen, de igaz! A kurzuson megmutatjuk, hogyan varázsoljunk az asztalra látványos, finom és gyors süteményt egyszerre. Emellett pedig még e finomságok gasztrotörténetébe is betekintést kapnak vendégeink!
Kovács Kriszta a szentendrei Ínyencház Főzőiskola megálmodója, vezetője. Férjével közösen tettek azért, hogy az álomból valóság váljon. Kriszta vendéglátós családból származik. Nagypapájának a Várban volt vendéglője, Édesapja 40 éven keresztül szintén ebben a szakmában dolgozott. Már gyerekként magába szívta a sütés-főzés örömét, mivel édesanyja és nagymamája is nagy konyhatündér hírében állt. Adott volt, hogy ő is vendéglátós iskolába jelentkezett. Másik szenvedélye az utazás. Akár belföldön, akár külföldön mindig megkóstolja, kipróbálja a helyi specialitásokat, az ottani ízeket. Ha teheti, tanul a szakácsoktól, helyiektől, kérdez, receptet gyűjt, aztán otthon kísérletez. Kétgyermekes családanyaként és egy nagy család tagjaként mindig vannak, akik a konyharemekeire vevők. Nagyon élvezi, ha a család aprónépével főzhet közösen. Multicéges marketingkommunikációs állást hagyott hátra azért, hogy megnyissa főzőiskoláját, amely 8 év alatt nagy népszerűségre tett szert a városban a felnőttek és a gyerekek között egyaránt. Bár nem a városban született, imádja Szentendrét és lokálpatriótának érezve magát szívesen részt vesz a város életében, programjain.