Program


FILM/ZENE: A nagy ábránd

FILM/ZENE: A nagy ábránd

A nagy ábránd bekerült a Brüsszeli 12-be, vagyis 1958-ban beszavazták a valaha készült legjobb filmek közé. Ennek a nagyszerű és felemelő filmnek a zenéjét a Budapesten született Kozma József írta, aki francia sanzonok szerzője is.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 13. szerda, 19:00

Rendező: Jean RenoirForgatókönyvíró: Charles Spaak, Jean Renoir
Operatőr: Christian Matras
Zene: Joseph Kosma
Szereplők: Jean Gabin, Dita Parlo, Pierre Fresnay, Erich von Stroheim, Julien Carette, Georges Péclet

Jean Renoir, a film rendezője a festő, Pierre-August Renoir fia volt. A nagy ábránd bekerült a Brüsszeli 12-be, vagyis 1958-ban beszavazták a valaha készült legjobb filmek közé. Akkor forgatták, amikor már tartani lehetett egy újabb háborútól, de amikor még reménykedni lehetett az összefogás erejében, bízni lehetett abban, hogy visszaszoríthatók az ordas eszmék. A német fogolytáborban játszódó, alapvetően és elsősorban humanista történetet Renoir a film formanyelvét megújító képekkel beszéli el. Jeleneteinek sajátos mélysége van: az éles előtér mögött a háttérben zajló történésekre is figyelmet fordít, a jelenetek tere szélesebb, mint bármilyen korábbi rendezőnél. Kevés emlékezetesebb alakítása van a filmművészetnek, mint Erich von Stroheim von Rauffenstein táborparancsnoka. Ennek a nagyszerű és felemelő filmnek a zenéjét a Budapesten született Kozma József írta, aki francia sanzonok szerzője is.

A vetítésre az Uránia FILM/ZENE sorozatának részeként kerül sor.

 

Ajánlatunk


Egy spanyol kisvárosban eljegyzést tartanak: Mayor Mendoza, a helyi polgármester férjhez adja lányát, Catarinát José Riverához. Az esemény azonban váratlan fordulatot vesz, amikor megérkezik Carmennel az élen egy cirkuszi vándortársulat.

Két generáció és két világnézet kóstolgatja egymást igen szellemesen, és hamarosan kiderül: mindenkinek kapaszkodnia kell, ha tartani akarja az iramot.

Kövess minket!


További ajánlataink


Lajtha Fesztivál

Lajtha Ház, Bicske

Komoly- és népzenei koncertek, filmkülönlegességek és családi programok várják a közönséget szeptember 6-8. között a magyar géniusz emlékének szentelt Lajtha…

A Magyarul Szeretjük Zenekar, a magyar zenei korszakok lenyomatát mutatja be önálló koncertestjén szeptember 28-án, este 19.00 órakor a Ram…

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!