Program


Figurás bérlet 3. Mezőkölpényi szép farsang (Erdély), Tordasi Pillikék

Figurás bérlet 3. Mezőkölpényi szép farsang (Erdély), Tordasi Pillikék

Az alsó tagozatos gyerekeknek szóló programunkon végig járjuk, „végig táncoljuk” a négy nagy néprajzi tájegységet (Dunántúl, Felvidék, Alföld, Erdély-Moldva), és minden évben újabb kistájak-települések szokásaival, viseletével, gyermekjátékaival ismerkedünk.



 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: február 15. csütörtök, 14:30


A Tordasi Pillikéket különleges kapcsolat fűzi az erdélyi Székely-Mezőség településéhez, Mezőkölpényhez. Vezetőik, Szabó Szilárd és Németh Ildikó az 1990-es években jártak ott először. Az akkori mulatságok hangulata, a kiváló táncos egyéniségek tudása, a helyiek kedvessége a település tánchagyományának és szokásainak minél alaposabb megismerésére ösztönözte őket. Tudásukat szeretettel adják tovább tanítványaiknak. A Tordasi Pillikék előadásában a kölpényi „szép farsang” szokásával, táncaival, viseletével, gyönyörű muzsikájával ismerkedhetünk meg.

Közreműködnek: Tordasi Pillikék, Kovács Márton és zenekara.

Felkészítő tanárok: Szabó Szilárd, Mihovics Márta, Fazekasné Domak Anikó, Kovács Márton.
 

Ajánlatunk


Woody Allen a rá jellemző emberismerettel és sziporkázó humorral tárja elénk az emberi kicsinység és nagyság egész tárházát. Nagy büszkeség, hogy előadásunk ősbemutató, a darabot magyar közönség láthatja először a világon.

A legendás Nagy Generáció tagjai közül Zorán az egyetlen, aki minden évben országjáró körútra indul, a turné, mint létforma továbbra is vonzza. A vidéki, kisebb művelődési házakban ugyanolyan őszinte odaadással énekel, mint a legrangosabb fővárosi rendezvényhelyszíneken.

musical két részben

Kövess minket!


További ajánlataink


Dohnányi bérlet 2024-25/2. – Táncvarázs

Zeneakadémia

Fedezd fel a lengyel, magyar és orosz zene világát! Bacewicz, Lutoslawski, Weiner és Rachmaninov művei izgalmas, drámai pillanatokkal és népzenei…

A Recirquel legújabb produkciója, a Paradisum Magyarországon a 2024-es Liszt Ünnep programjában mutatkozik be a Müpa Sátorban. Jegyek még kaphatók!

Márkó és Barna Síkideg ünnepi előadás a MOMkultban

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!