Program


Figaro házassága
2

Figaro házassága

Ki kit szeret? Ki hogyan szeret? Ki mért szeret? És szeret-e, aki szeret? Figaro, a senki fia polihisztor hűségesen szolgálja Almaviva grófot, akivel még Sevillában akadt össze. Minden tapasztalata és emberismerete ellenére megbízik benne, elhiszi, hogy baráti, netán egyenrangú kapcsolatba kerülhet vele..

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2012. május 24. csütörtök, 19:00

Beaumarchais - Figaro házassága

Ki kit szeret? Ki hogyan szeret? Ki mért szeret? És szeret-e, aki szeret? Figaro, a senki fia polihisztor hűségesen szolgálja Almaviva grófot, akivel még Sevillában akadt össze. Minden tapasztalata és emberismerete ellenére megbízik benne, elhiszi, hogy baráti, netán egyenrangú kapcsolatba kerülhet vele. Ismeri és elnézi a gróf svihákságait, amíg nem az ő érdekeit keresztezi. A szerelmét ért támadás tanítja meg neki újra, hogy nincs barátkozás a hatalommal.

Díszlet: Ambrus Mária
Jelmez:Benedek Mari
Fordító-dramaturg: Ungár Júlia
Rendezőasszisztens: Mátrai Mirella
Rendező: Zsótér Sándor

Figaro sok tehetségű ember. Származása bizonytalan, mindig tanult és mindig meg kellett dolgoznia azért, hogy legyen mit ennie. Szellemi munkásként nem járt sikerrel. Borbélyként érte el a legtöbbet. Régi ismerősével, a szabadgondolkodó Almaviva gróffal megszöktettek Sevillában egy fiatal lányt, akit a gróf feleségül vett. Eltelt pár év, mind megváltoztak. A gróf szabadgondolkodása szabadossággá vált. A grófnő megsápadt, megszomorodott. Figaro szerelmes lett, és újabb tapasztalatokkal gyarapodik. A gróf úr hála ide hála oda, barátság ide barátság oda még az esküvő előtt élni akar a földesúri joggal, amit éppen házasságkötésekor eltörölt. Figaro eszes és találékony, ravasz és két lábbal a földön jár és most mégis a nők oldják meg a házi bajt.

A Figaro házassága forradalmi mű volt megírása idején 1778-ban, és bemutatása évekig a cenzúrába ütközött. Ennyi év után sem tűnt el belőle az a gyúanyag. Felhőtlen komédiának játszották, de van benne valami veszélyes. És valami nagyon szabad, amihez független szellem kell. Ezért választottuk a Maladype együttesnek ezt a darabot.
Egyrészt fiatalok,tehetségesek, éhesek a szépre és jóra, munkásak, szívósak, nagyon akarnak és gondolnak valamit a világról. Dolgoztunk már együtt a Maladype színházzal az előző szezonban, Musset: Lorenzaccio című ritkán játszott sokszereplős darabját csináltuk öt színésszel. Játékos virtuozitással oldották meg a színész próbáló feladatot. Szeretnek és tudnak dolgozni. Sok helyszínen próbáltunk és játszottunk, végül letelepedtünk a Maladype bázisán, egy Mikszáth téri lakásban. A Figaro házasságának ez a lakás a helyszíne, környezete. Figaro a darab elején egy szobát kap nászajándékul. Azt rendezgeti. Innen indul a bonyodalom. És mi is ebből szobából indulunk el.

Ajánlatunk


Bertolt Brecht-Hanns Eisler Galilei élete Fordító: Ungár Júlia "GALILEI Új kor születik, amiben öröm lesz élni.  SARTI Aha. Remélhetőleg a tejest is ki tudjuk fizetni ebben az újkorban, Galilei úr."

Déry Tibor – Pós Sándor – Presser Gábor – Adamis Anna: KÉPZELT RIPORT EGY AMERIKAI POPFESZTIVÁLRÓL musical - turné

Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

Kövess minket!


További ajánlataink


ÓPERENCIÁN TÚL - A KONCERT

URÁNIA BUDAPEST

A koncertsiker újra Budapesten! - A varázslatos koncerten sztárénekesek közreműködésével megszólalnak a világ legismertebb mese- és mesemusical slágerei. - Látványos…

Ring a Swing! Fenyő Ünnep „Special”

Erkel Színház

Ring a Swing! Fenyő Ünnep „Special”… ahogyan még sohasem hallottad!
Fenyő Miklós gondolt egy nagyot! Legnépszerűbb slágereit, bravúros új…

A Kalamazoo egyenesen a Broadway-ről érkezik, a vígjátékban Hernádi Judit és Kern András sziporkázó játékát élvezhetik Sebestyén Aba rendezésében.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!