Program


Fesztiválzenekar

Fesztiválzenekar

Az est szólistája a magyar zongoraiskola világhírű reprezentánsa, Várjon Dénes, a zenekart a neves spanyol karmester, Jaime Martin dirigálja.

 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 1. péntek, 19:00

A Budapesti Fesztiválzenekar a Richter-bérlet keretében megrendezett hangversenyének nyitószáma Ravel a francia barokk nagy mestere, Francois Couperin előtt tisztelgő ragyogó szvitje lesz, amely ugyanakkor személyes emlékeket is felidéz: tételei a zeneszerző az első világháborúban elesett bajtársainak állítanak emléket. Dohnányi Ernő zeneszerzőként, zongoraművészként, karmesterként, pedagógusként egyaránt meghatározó alakja volt a 20. századi magyar zenetörténet első félszázadának. Egyik legsikeresebb alkotása az 1914-ben bemutatott Változatok egy gyermekdalra, amely egy mindenki által jól ismert melódiára épül: „A humor barátainak örömére, mások bosszúságára" – olvassuk a frenetikus zenei paródiák sorát felvonultató darab címlapján. A második félidőben a lutheránus egyházzene nagy mestere, Felix Mendelssohn-Bartholdy ünnepi 5. szimfóniája hangzik el, amely 1830 nyarán a nagy teológus, Melanchton 1530-as Augsburgi Konfessziójának, a reformáció kiáltványának megjelenésére emlékezve született, fináléjában Luther híres „Erős vár a mi Istenünk" koráljának dallamát megzendítve.

Műsor:

M. Ravel: Couperin sírja
Dohnányi E.: Változatok egy gyermekdalra, op. 25
***      
F. Mendelssohn-Bartholdy: V. (D-dúr) szimfónia, op. 107 „Reformáció”

Közreműködik: Várjon Dénes — zongora

Vezényel: Jaime Martín

Ajánlatunk


Liliom, a „szerethető csirkefogó”. Liliom, a „külvárosi hintáslegény”. Liliom, a „kallódó életművész”. A „proletár”. Az „áldozat”. Az „asszonyverő”... Molnár Ferenc talán legjobb színdarabja számtalan értelmezésben került már bemutatásra.

Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi…

Kövess minket!


További ajánlataink


IRIE MAFFIA Szép

MVM Dome

Az Irie Maffia 2025-ben ünnepli 20 éves fennállását, melyet egy hatalmas koncerttel tesznek emlékezetessé 2025. március 15-én, az MVM Dome-ban!

Országjáró Mátyás király

Új Színház

Igazi családi színház, kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
Az előadást az Újszínház Helyey László emlékének ajánlja.

A SIKER VISSZATÉR! A Crescendo Music Management bemutatja Szörényi Levente – Bródy János: István, a király 40. Éves Jubileumi Koncert

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!