Program


Fergeteges- Sissi Legendája
9

Fergeteges- Sissi Legendája

SZÍNPADON AZ EXPERIDANCE ÉS A 100 TAGÚ CIGÁNYZENEKAR SZÓLISTÁI

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: január 14. vasárnap, 18:00

Előadóművészeink célja a legmagasabb szintű művészi szórakoztatás ezen keresztül folyamatosan megújuló tánckultúránk népszerűsítése az egész világon. Az Experidance brand töretlen közönségsikerének ereje vélhetően abban rejlik estéről estére, hogy színpadjukon a tüzes magyar táncokat hol népszerű, nemzetközi és modern irányzatokkal szelídítik, vagy pedig fokozzák a végletekig, így, ezzel egy teljesen egyedi ízvilágot bemutatva a tisztelt nagyérdemű boldogságára. A brand értékinek fenntartásáért felelős Re-Production Team tánckarának tagjai mind magasan képzett hivatásos táncosok, akik a társulat támogató közegében estéről estére képesek a legjobbat kihozni magukból, kiknek teljesítményén túl a professzionális alkotóstáb és a kiváló technikai apparátus minőségi összhangja a garancia a BIZTOS SIKERRE! Az ExperiDance repertoár művek exkluzív forgalmazási jogosultságainak kizárólagos birtokosa a TBG Production szakmai csapata. Köszönjük a bizalmat!

A Sissi-ként ismert Erzsébet királyné, I. Ferenc József császár felesége 1854-ben, 16 éves korában vált az Osztrák Birodalom első asszonyává. A gyönyörű, érzékeny és vadóc nő egész életében a szerepével járó fullasztó kötöttségek elől menekült. A boldogságot és a szerelmet Magyarországon találta meg, ahol a nemesi udvar rajongott érte, különösen az ország legszebb férfijának tartott Gróf Andrássy Gyula. Vonzalmuk azonban soha nem teljesülhetett be…

Meskó Zsolt író - rendező története alapján eme legendás és misztikus szerelem ihlette az ExperiDance és a 100 Tagú Cigányzenekar szólistáinak közös produkcióját. A táncdráma hősei egy lázadó királyné, egy vakmerő gróf és egy csodaszép cigánylány, akik eltáncolják a soha be nem teljesülő szenvedély hol felfokozott, hol gyötrelmes pillanatait. Rendező: Meskó Zsolt, táncképek: Re-Production Team

A szerelmes találkozások és elválások művünkben egy pompázatos bálon történnek, ahol a 100 Tagú Cigányzenekar szólistái húzzák a talpalávalót. A zenekar, mely 2014 márciusától hivatalosan is hungarikum, vagyis magyar nemzeti csúcsteljesítmény, táncosművészeink mellett további garancia a fergeteges színházi élményre.

Zenei tükör:

I. Felvonás
Grigoras Dinicu: Pacsirta
Liszt Ferenc: Magyar Rapszódia
J. Strauss: Radetzky -induló
Erkel Ferenc: Hunyadi László részlet –„Palotás”
J. Strauss: Cigánybáró Nyitány
J. Strauss: Éljen a Magyar
J. Strauss: Tere-Fere Polka
Mantovani: Spanyol cigánytánc
Ivan Larionov: Kalinka
Johannes Brahms: V. Magyar Tánc
Vittorio Monti: Csárdás

II.  Felvonás
Pablo de Sarasate: Cigányosan
Johannes Brahms: I. Magyar Tánc
J. Strauss: Villámlás -mennydörgés polka
Gioacchino Rossini: Tell Vilmos nyitány
Johannes Brahms: VI. Magyar Tánc
Aram Iljics Hacsaturján: Kardtánc
J. Strauss: Kék Duna Keringő
Grigoras Dinicu: Pacsirta
Erkel Ferenc: Hunyadi László Részlet –„Palotás”
Kubányi György: Most kezdődik a tánc

Ajánlatunk


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Kövess minket!


További ajánlataink


Carmen

Budapesti Operettszínház

Szenvedély, csábítás, szerelem, vértpezsdítő zene, káprázatos látványvilág. Frank Wildhorn musicalje Homonnay Zsolt rendezésében az Operettszínház szeptemberi műsorán!

De Profundis - Fülei Balázs zongoraestje

Zeneakadémia, Nagyterem

A Liszt Ferenc-, Artisjus és Junior Prima díjas zongoraművész, Fülei Balázs "De Profundis" koncertjén Chopin, Beethoven, Bartók, Messaiaen és Liszt…

„mindig rohantam az uccán, nyitott szemmel a fényben és zajban” / Irodalmi séta Radnóti Miklós Budapestjén Juhász Annával

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!