Program


FÉLTÉKENYSÉG - Dvořák / Rahmanyinov / Janáček / Sztravinszkij - Farkas Gábor, Farkas Róbert SZ/1.

FÉLTÉKENYSÉG - Dvořák / Rahmanyinov / Janáček / Sztravinszkij - Farkas Gábor, Farkas Róbert SZ/1.

A hangverseny két műsorszáma is a féltékenységet írja körül: Dvořák 1890-ben három nyitányból álló trilógiát komponált Természet, élet, szerelem címmel, ennek egyik darabja az Othello nyitány, amely Shakespeare drámája nyomán készült. Leoš Janáček 1894-ben komponált Jenufa című operája nyitányának adta a „Féltékenység” címet.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: január 25. csütörtök, 19:30

MŰSOR

Dvořák: Othello – nyitány
Rahmanyinov: Változatok egy Paganini-témára
Janáček: Féltékenység
Sztravinszkij: Petruska (1947-es változat)

KÖZREMŰKÖDIK

Farkas Gábor - zongora

VEZÉNYEL

Farkas Róbert
 
A hangverseny két műsorszáma is az örök idők óta létező és rengeteg bánatot, sőt tragédiát okozó emberi érzelmet, a féltékenységet írja körül. Shakespeare örökérvényű drámája több nagy zenemű létrejöttét ihlette (gondoljunk Verdi operájára). Dvořák 1890-ben három nyitányból álló trilógiát komponált Természet, élet, szerelem címmel, ennek egyik darabja az Othello nyitány, amely nyilván Shakespeare drámája nyomán készült. Leoš Janáček 1894-ben komponált Jenufa című operája nyitányának adta a „Féltékenység” címet. A csupa szláv zenéből álló koncert műsorát szépen színesíti Sztravinszkij balettszvitje, valamint Rachmaninov Paganini-variációi, amelyet a zeneszerző negyedik zongoraversenyének tartanak.

A Liszt-díjas Farkas Gábor a romantikus repertoár világszerte elismert előadója, több nemzetközi zongoraverseny győztese, Ázsia, az Egyesült Államok és Európa legjelentősebb koncerttermeinek állandó meghívottja. 2017 óta a „Steinway Artist” cím birtokosa, valamint a Tokyo College of Music professzora. Két éve a budapesti Liszt Zeneakadémia Billentyűs és Akkordikus Hangszerek Tanszékének, és annak Doktori Iskolájának vezetője. 2022 óta a Távol- Keleti Komolyzenei Fesztivál művészeti vezetője.

Ajánlatunk


Közel két évszázada ad reményt és erőt „e rút világban” Liliomfi és Mariska minden ukázt felülíró szerelme, Szellemfi játékkedve és a teátristák fantáziája.

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Kövess minket!


További ajánlataink


ÉVADINDÍTÓ AKCIÓ

az Orlai Produkciónál a Pozsonyi Piknik hétvégéjén!

20-50% kedvezmény a Jegy.hu-n 2024. szeptember 6. 13:00 órától szeptember 8. éjfélig az Orlai Produkció szeptemberi és októberi előadásaira. Új…

Carmen

Budapesti Operettszínház

Szenvedély, csábítás, szerelem, vértpezsdítő zene, káprázatos látványvilág. Frank Wildhorn musicalje Homonnay Zsolt rendezésében az Operettszínház szeptemberi műsorán!

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!