Program


Fabók Mancsi Bábszínháza: Ha betér az Égi Király / MINIMATINÉ
2

Fabók Mancsi Bábszínháza: Ha betér az Égi Király / MINIMATINÉ

A népi kultúrát nap mint nap megélő és éltető Fabók Mancsi és Keresztes Nagy Árpád Krisztus születéstörténetét ízes magyar nyelven, rengeteg humorral, végtelen kreativitással és kifogyhatatlan lendülettel meséli újra.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. december 9. szombat, 11:00

MINIMATINÉ
Fabók Mancsi Bábszínháza: Ha betér az Égi Király

Közeledik már a várva várt nagy nap, mindjárt itt a Szenteste: ideje van tehát a betlehemezésnek. A népi kultúrát nap mint nap megélő és éltető Fabók Mancsi és Keresztes Nagy Árpád Krisztus születéstörténetét ízes magyar nyelven, rengeteg humorral, végtelen kreativitással és kifogyhatatlan lendülettel meséli újra. Bábtáncoltatás, énekmondás és dudaszó is várja a játékos kedvű gyerekeket, akikkel együtt az Égi Király is hangos jókedvre derül majd. És akkor a Rézmuskáról még nem is szóltunk…

Minden további dicséret helyett álljanak itt egy kritikus elismerő szavai Fabók Mancsiról: „Minden körülmények között megtalálja az optimális hangot, bárhol felveszi a fonalat, kapcsolódik, reagál, fellendít, jókedvre derít, magával sodor.” És valóban: ő az a hazai, amúgy igen gazdag bábos világból, akit receptre kellene felírni kicsinek és nagynak, civilnek és szakembernek, kétkezi munkásnak és értelmiséginek egyaránt. Fabók Mancsi Bábszínháza élő bizonyíték arra, hogy a hazai népszokások nem távoliak és elérhetetlenek, hagyományuk nem holt anyag, hanem virgonc, humoros, pajzán és sokszor profán televény, amelyet szakértő kezek gyúrnak át úgy, hogy az eredmény utat találjon a mi hétköznapjainkhoz is. A közel tíz éve folyamatosan, országszerte játszott Ha betér az Égi Király úgy meséli el a jól ismert történetet kézben hordozható betlehemi jászollal, sok-sok szőrös subával és különös kosárkákkal, hogy közben ironikusan, önreflektíven gondolkodik azon, mi lett volna, ha… Fabók Mancsi és Keresztes Nagy Árpád nyílt színi évődése fűszerezi az amúgy is laktató ételt. És miközben könnyesre nevetjük magunkat, tanulhatunk a nagybetűs életről, a lélek megfelelő ápolásáról és az éltető derű fontosságáról.

Alkotók és előadók:
Fabók Mariann, Keresztes Nagy Árpád

Korosztály: 3-8 év
Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Jótékonysági gálaestünk Tóth Nikolett balettművész támogatására valósul meg, akinek élete két évvel ezelőtt teljesen megváltozott egy váratlan baleset következtében.

A Magyar Állami Népi Együttes Csodaváró betlehemese időnként bohókás, máskor lélekmelengető pillanatokon keresztül számlál vissza Jézus születésének éjszakájáig.

Angliai turnéját megszakítva érkezik Magyarországra a londoni West Endről a Michael® Show, egy elképesztő és méltó tisztelgés a pop királya, Michael Jackson előtt.

Kövess minket!


További ajánlataink


DEMJÉN – „Nincs középút”

Papp László Budapest Sportaréna

Demjén Rózsi a legenda, aki huszonhetedik alkalommal tölti meg az Arénát!

De Profundis - Fülei Balázs zongoraestje

Zeneakadémia, Nagyterem

A Liszt Ferenc-, Artisjus és Junior Prima díjas zongoraművész, Fülei Balázs "De Profundis" koncertjén Chopin, Beethoven, Bartók, Messaiaen és Liszt…

Komédia a köbön! Egy falrengető vígjáték, amely színpadon és filmen egyaránt nagy sikereket aratott!

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!