Program


Egy korty művészet - Bellák Gábor művészettörténésszel és a Tastevinoval

Egy korty művészet - Bellák Gábor művészettörténésszel és a Tastevinoval

A magyar festészet napja alkalmából sorozatot indít a Pro Kultúra Sopron a Magyar Nemzeti Galéria főmuzeológusa, Bellák Gábor művészettörténésszel és a Tastevino bor/sör kóstolójával

Célunk, hogy a festészet meghatározó festményeinek megismertetését tematikusan, a festményekhez kapcsolódó italok kóstolásával tegyük emlékezetesebbé.  több...

Aktuális előadások



2024. október 19.  18.00 óra - Portré, önarckép, szelfi

Azt gondolnánk, hogy a jó portréhoz elegendő az élethűség elérése. Szelfijeink is mind élethűek, de mégis távol állnak attól, amit művészi értelemben jó portrénak mondanánk. A válasz itt is a művészettörténetben keresendő.

                                                                                                                                                                                        

2024. november 16. szombat - Őrület és zsenialitás

Gyakran halljuk a közhelyszerű megállapítást, hogy a zsenialitást csak egy hajszál választja el az őrülettől. A két dolog azonban csak annyiban hasonlítható össze, hogy a polgári, józan és fegyelmezett életmód szempontjából valóban mindkettő nehezen érthető szélsőséget képvisel. Az őrültek nem zsenik, a zsenik nem őrültek, még akkor sem, ha a művészetben számos példát találunk az úgynevezett „őrült zsenik”-re. 

                                                                                                                           

2025. január: Hamisítók és hamisítványok

A hamisítás története nem a művészetek történetével egyidős, hanem a műgyűjtés történetével. Az előadás áttekinti a hamisítástörténet nagy korszakait, fontos mestereit és szó lesz a legjellegzetesebb hamisítványtípusokról is, beleértve napjaink újabban készült hamisítványait is.

 

2025. február: Szerelem a művészetben

A szerelem örök téma, a képzőművészetben is. A képzőművészet szerelmes hősei pedig szinte minden képesek megjeleníteni: szenvedélyt, boldogságot, boldogtalanságot, hitet, csalódást, tisztaságot és romlottságot, sőt még hazafias érzéseket is. Erről szól az előadás – sok ismert és sok alig látott alkotás bemutatásával.

 

2025. március: Aranykori álmok

Az emberiség évezredes álma, hogy volt valaha egy aranykor, amikor mindenki boldog volt, s békesség uralkodott a földön. Az emberiség évezredes tapasztalata pedig az, hogy ezt a boldog aranykort mi magunk tettük tönkre. A művészet is sokszor idézi meg az aranykor képeit, a Paradicsom idilli világát, illetve a maga urává vált ember kétségbeesett igyekezetét, hogy ezt az aranykort újra megteremtse.

Kövess minket!


További ajánlataink


A program kb. 50 perces programon bemutatjuk a Zeneakadémia épületének különleges díszítéseit, rejtett kincseit, megismerkedhetnek a legendás a Nagyterem történetével…

Élményséta Erzsébet királynéval a királyi lakosztályokban Jegyárak: Felnőttjegy: 6400 Ft/ fő, diákjegy: 3.950 Ft/ fő

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!