Program


Egy gyékényen árulunk - Varga Péter kosárfonó mester - pódiumbeszélgetés

Egy gyékényen árulunk - Varga Péter kosárfonó mester - pódiumbeszélgetés

A személyes hangvételű pódiumbeszélgetés során egy idős mester mesél életútjáról, megtudhatjuk mi volt az a meghatározó élmény, ami a szakmájához vezette, melyek voltak azok a főbb állomások, melyeket a mesterség elsajátítása során járt be, miben látja szakmája kihívásait, örömeit, hogyan látja mestersége jövőjét, milyen tapasztalatok formálták alkotói életútját.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. október 21. szombat, 17:00


Varga Péter 80 éves békési kosárfonó a hazai kosárfonás egyik legemblematikus alakja, Faragó Krisztinával együtt a Kosárfonás című könyv szerzője. 63 éve foglalkozik a kosár- és fonottbútor-készítéssel, s azok közé tartozik, akik nemcsak mesteri módon művelik, hanem mesterien is tanítják a szakmát, a vesszőfonás fortélyait.
Valamikor, a Körösök árterében termettek a legjobb fűzfaágak, később ott épült fel az első magyar kosárfonó vállalat. Itt lett 1958-ban ipari tanuló Varga Péter, akinek nagyon megtetszett a szakma, így ottmaradt a gyárban. Estin leérettségizett, aztán végigjárta a szamárlétrát. Előbb minőségi átvevő, aztán művezető, majd telepvezető lett, végül kikötött a tanításnál. Amikor Pécsett megindult a szakképzés a Termelőiskolában, megkeresték, és 1994 óta tanított ott.
„A tanítás nagyon sok örömet szerez, de a kreatív munka nélkül sem tudnék élni, mert meggyőződésem, hogy a szakma, a tudás minősíti az embert.”
A személyes hangvételű pódiumbeszélgetés során egy idős mester mesél életútjáról, megtudhatjuk mi volt az a meghatározó élmény, ami a szakmájához vezette, melyek voltak azok a főbb állomások, melyeket a mesterség elsajátítása során járt be, miben látja szakmája kihívásait, örömeit, hogyan látja mestersége jövőjét, milyen tapasztalatok formálták alkotói életútját. A mesterrel Legeza Márta, a Hagyományok Háza munkatársa beszélget.

Ajánlatunk


A magyar irodalom egyik legszívbemarkolóbb alkotása felnőtteket, fiatalokat egyaránt megérint. Közös gondolkodásunk és közbeszédünk része lett a grund, amely a miénk, ahogy azt Dés-Geszti csupa érzelem, csupa dallam betétdalában éneklik a szereplők.

Geszti Péter – Monori András – Tasnádi István: Ezeregy éjszaka worldmusical

Kövess minket!


További ajánlataink


Pataky Klári Társulat - Tökéletes mosoly Szép

Várkert Bazár

Szép nagy társas képeskönyvet alkotunk magunkról. Másoknak. Mindenki nézegetheti. Mint egy véget nem érő kifutó. Vonulunk a fotóinkkal, a videóinkkal,…

Pintér Béla és Társulata: Idegen Test Szép

Pintér Béla és Társulata, Átrium Színház

Pintér Béla és Társulata októberi bemutatója az Átrium Színházban.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!