Program


Duna Művészegyüttes: Apák és fiak - Táncelőadás Nagy Albert gyűjtései nyomán

Duna Művészegyüttes: Apák és fiak - Táncelőadás Nagy Albert gyűjtései nyomán

Szeptember 10-én a Duna Művészegyüttes Apák és fiak című előadása két felvonásos lesz a Szegedi Nemzeti Színházban, melynek első felvonásában azok az együttesek lépnek fel, amelyekkel Nagy Albert koreográfusként és együttesvezetőként hosszú évekig dolgozott.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: szeptember 10. kedd, 19:00

Duna Művészegyüttes: Apák és fiak
táncelőadás Nagy Albert gyűjtései nyomán
Bemutató: 2024. szeptember 10. 19:00

Az, ki életében sokat érzett és gondolkozott; s érzeményit és gondolatait nyom nélkül elröppenni nem hagyta: oly kincset gyűjthetett magának, mely az élet minden szakában, a szerencse minden változásai közt gazdag táplálatot nyújt lelkének. Sok szépet írának a bölcsek, s gyakran a nem éppen bölcsek is; gazdag forrást nyitának fel, honnan jó sorsban intést, balban vigasztalást, mindkettőben magasbra emelkedést, szív és észnemesülést meríthetünk; de azok is csak úgy hatnak reánk, ha érzés és gondolkodás által sajátunkká tevők, ha saját magunkban kiforrva lényünkhez kapcsolódtak, mint esti szélhez a virágillat, melyben megfürdött.
(Kölcsey Ferenc: Parainesis Kölcsey Kálmánhoz)

A Duna Művészegyüttes Apák és fiak – táncelőadás Nagy Albert gyűjtései nyomán című előadása az apák és fiak közötti szellemi kapcsolaton keresztül a hagyományról, az átörökítésről és az átvételéről kíván szólni. A produkció egy sorozat kezdő állomása, melyben az Együttes tisztelegni kíván a kiemelkedő munkát végző néptáncgyűjtők előtt. Elsőként az Együttes művészeti vezetőjének, Juhász Zsoltnak mestere, Nagy Albert munkássága kerül fókuszba. Az ő emblematikus gyűjtéseiből építkezik produkció tánc és zenei anyaga. Az előadásban Kölcsey Ferenc Parainesis Kölcsey Kálmánhoz c. művéből idéz részleteket Rubold Ödön Jászai Mari-díjas színművész, Érdemes művész, táncosként pedig közreműködik Pálvölgyi Kristóf.

Szeptember 10-én a Duna Művészegyüttes Apák és fiak című előadása két felvonásos lesz a Szegedi Nemzeti Színházban, melynek első felvonásában azok az együttesek lépnek fel, amelyekkel Nagy Albert koreográfusként és együttesvezetőként hosszú évekig dolgozott.

Közreműködik tehát a gyomaendrődi Körösmenti Táncegyüttes (együttesvezető: Weigert László), az Üllési Fonó Táncegyüttes (együttesvezető: Nagy Róbert), a Sebes-Körös menti Pacsirták Néptáncegyüttes Románia (együttesvezető: Szoboszlai-Gáspár Edit) valamint a Szeged Táncegyüttes (együttesvezető: Gombos András).

Előadja a Duna Művészegyüttes és a Göncöl zenekar.

Közreműködik:
Rubold Ödön - Jászai Mari-díjas színművész, Érdemes művész,
Pálvölgyi Kristóf

Zenei szerkesztés: Göncöl zenekar, Horváth Mária
Táncmesterek: az Együttes táncművészei

Jelmez: Winklerné Petri-Kiss Borbála
Díszlet: Michac Gábor
Látvány: JuZso
Videó: XORXOR
Fény: Lendvai Károly
Hang: Földes Gábor
Szakmai konzulens: Gombos András

Rendező-koreográfus: Juhász Zsolt

Ajánlatunk


Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

A Sötétben Látó Tündér nemcsak születéséről mesél, hanem elárulja azt is, hogyan tanult meg látni a sötétben. Mesél Tökmag királyfiról, aki képes volt elmenni a Fekete-tenger hetvenhetedik szigetének legsötétebb szegletébe egyetlen üveg lekvárért. Csakhogy ez a lekvár nem közönséges lekvár volt: az üvegben lakott valaki…

Kövess minket!


További ajánlataink


SZEDER10 koncert Szép

Várkert Bazár, Öntőház udvar

Akárcsak ez elmúlt 10 év az este is tartogat izgalmas meglepetéseket számunkra. Szeder jóbarátai, zenész kollégái közreműködésével visszarepülhetünk az időben…

PÁTOSZ - Sosztakovics / Szymanowski / Csajkovszkij - L/1

MÁV Szimfonikusok Zenekar, Zeneakadémia

Farkas Róbert a szláv zenéből válogatta össze hangversenyének műsorát és bemutatja a romantika, valamint a 20. század jellegzetes zenéit is.

Egy spanyol kisvárosban eljegyzést tartanak: Mayor Mendoza, a helyi polgármester férjhez adja lányát, Catarinát José Riverához. Az esemény azonban váratlan…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!