Program


Dohnányi bérlet 2023-24/2
2

Dohnányi bérlet 2023-24/2

Milyen az igazi latin virtus? Perzselő szenvedély, vérpezsdítő ritmusok, feszes tánczene, kávégőzös, fülledt, karibi hangulat, megfűszerezve egy csipet dél-amerikai életérzéssel… Mai hangversenyünk ezt kínálja önöknek: egy rendkívüli utazást a spanyol, illetve a latin zene és életérzés világába.


 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. november 22. szerda, 19:30

Utazásunk első állomása Spanyolország. Chabrier művét egy spanyolországi utazás ihlette: szinte érezzük az aragóniai emberekből áradó életörömöt és boldogságot. Rodrigo műve a spanyol király Madrid melletti királyi rezidenciára, Aranjuezbe kalauzol minket. Felidézi a hely pompáját, a romantikus kerteket. A zenemű szívszorítóan gyönyörű második tétele a szerző első gyermeke elvesztése feletti fájdalmát mutatja be, csodálatos dallamokkal és hangszereléssel. A harmadik tételben visszatér a palota eleganciája és pompája. Innen egyenesen Mexikóba repülünk. A huapango egy mexikói zenei stílus, melyet José Moncayo szédületes hangszerelésben prezentál számunkra.

Maradunk Dél-Amerikában: Erwin Schulhoff zsidó származású cseh zeneszerző az elsők között ismerte fel a jazz-szerű tánczene lehetőségeit a komolyzenében. Hot-Sonate című művében felismerhetünk jazzes ritmusokat és harmóniákat is. Mai hangversenyünkön Horváth Balázs remek hangszerelésében hallhatják ezt a Piazzollát idéző zeneművet.

Marquez zeneműve Kubába repít minket. A darabot a szerző egy kubai bálon tett látogatása ihlette: szinte látjuk magunk előtt a túláradó szenvedélyt, az erőt és az életörömöt, ami egy ilyen bálteremben megtapasztalható. Feszes ritmusok, hamisítatlan latinos dallamok jellemzik ezt a kompozíciót, melyet Gustavo Dudamel és együttese vitt sikerre világszerte. Hangversenyünk legvégén pedig egy dél-amerikai kirándulásra invitáljuk önöket, belecsöppenünk az argentin vidéki életbe, mely egy vérpezsdítő tánccal ér véget.

Előadók:

Horváth Marcell – alt szaxofon
Seres Borbála – gitár

Vezényel: Yeruham Sharovsky

Műsor:

Chabrier: Espagna
Rodrigo: Concierto de Aranjuez
Piazzola: Adiós Nonino
Moncayo: Huapango
Schulhoff – Horváth Balázs: Hot-Sonate
Marquez: Danzon No. 2.
Ginastera: Estancia-szvit: Danza del Trigo és Malambo tételek

 

Ajánlatunk


A Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok 39 éve állít emléket az 1335-ös visegrádi királytalálkozónak, a középkori Európa egyik legfontosabb eseményének. E három napon látványos lovagi tornák, pompás királyi menet és esti fáklyás felvonulás, vásár, koncertek és királyi borudvar várják az idelátogatókat, és természetesen a méltán híres királyi palota, gyönyörű reneszánsz kertje és a Salamon-torony is újra pezsgő középkori élettel telik meg.

Daphne du Maurier regénye alapján a Szegedi Szabadtéri Játékok önálló bemutatója

Hogyan kérhetjük számon a Blaha aluljáróban pókember önzetlenségét, vagy egy szamuráj erkölcsi kódexét? Pest vármegyén Völgyzugoly szokásait? Ismerős a helyzet abszurditása? Nem véletlen. A világirodalom egyik legizgalmasabb magányos hőse ihlet minket, egy szélmalmokkal, és a valódi bűnnel szembeszálló szent fantaszta, az igazság groteszk bajnoka.

Kövess minket!


További ajánlataink


Garzonpánik Szép

Városmajori Szabadtéri Színpad

Nóra és Alvin sorsa az, hogy a kihalt emberiség utolsó párjaként "újra elhinthetik az emberi faj magvát az univerzumban" -…

Egy melankolikus álom, mely eleganciája és lélegzetelállító pillanatai megható élményt nyújtanak. A francia kortárs táncélet meghatározó alakja, Angelin Preljocaj Hattyúk…

Vajon ártatlan vagy bűnös Leonard Vole, a jóképű fiatalember, akit egy idős hölgy meggyilkolásával vádolnak?

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!