Program


Diótörő és az ünnep dallamai - Karácsony a MÁV Szimfonikus Zenekarral

Diótörő és az ünnep dallamai - Karácsony a MÁV Szimfonikus Zenekarral

Karácsony a MÁV Szimfonikus Zenekarral – Diótörő és az ünnep dallamai

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. december 23. szombat, 19:00

MŰSOR:

Beethoven - Dénes: Találkozás holdfényben

Ott Rezső: Karácsonyi dalok

Csajkovszkij: Diótörő-szvit op. 71/a

Prokofjev: Trojka

 

Közreműködik:

Kriszta Kinga – ének, Horváth István – ének

Vezényel:

Dénes István

 

 

A koncert karmestere, Dénes István egyben zeneszerző is. Beethoven híres és népszerű Holdfény-szonátáját 2016 nyarán hangszerelte meg, és először a Martonvásáron rendezett hagyományos Beethoven-hangversenyek alkalmával vezényelte. Ott Rezső zenei pályáját fagottosként kezdte, majd elvégezte a Zeneakadémia zeneszerzés szakát. Termékeny zeneszerző, eddig öt lemeze jelent meg és hét különböző zenei díjjal jutalmazták. Karácsonyi énekek feldolgozásait 2015-ben kezdte meg, és a sorozat azóta is gyarapodik. Csajkovszkij híres balettje, a Diótörő cselekménye karácsonykor játszódik, a táncjáték részleteiből összeállított szvit a karácsonyi hangversenyek örök darabjai. Más oldalról közelíti meg a telet Prokofjev, az ő zenéje a végtelen orosz hómezőkön száguldó, három lóval húzott utazó szán, a Trojka útját ábrázolja. Ez a remek karakterdarab az 1934-ben bemutatott Kizsé hadnagy című film zenéjének részlete. A Karácsonyi énekek szólóit Kriszta Kinga és Horváth István, a Magyar Állami Operaház magánénekesei szólaltatják meg.

Ajánlatunk


„mindig rohantam az uccán, nyitott szemmel a fényben és zajban” / Irodalmi séta Radnóti Miklós Budapestjén Juhász Annával

Valahol, egy franciaországi nyaralóban Bernard és neje, Jacqueline vendégeket várnak egy kellemesnek ígérkező hétvégére. Az egyik vendég, Bernard legjobb barátja, Robert, aki Jacqueline titkos szeretője. A másik vendég Brigitte, Bernard titkos szeretője. A ház ura feleségének úgy állítja be a dolgot, mintha Brigitte Robert párja lenne..

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

Kövess minket!


További ajánlataink


SIX Szép

Madách Színház

Hat feleség, hat különböző személyiség, hat rendhagyó életút. Mégis mindannyian ugyanazt a férfit választották, és kettejük kivételével nem élték túl…

Zsidó Kulturális Fesztivál 2024: 10 éves a Swing á la Django Szép

Zsidó Kulturális Fesztivál 2024

Elhangzanak az elmúlt 10 év legnépszerűbb slágerei olyan ismert és kedvelt sztárok előadásában, mint Bangó Margit, Takács Nikolas, Szőke Nikoletta,…

A Kalamazoo egyenesen a Broadway-ről érkezik, a vígjátékban Hernádi Judit és Kern András sziporkázó játékát élvezhetik Sebestyén Aba rendezésében.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!