Program


Charles Lloyd and Jason Moran Duo - Jazz itt!

Charles Lloyd and Jason Moran Duo - Jazz itt!

Charles Lloyd magyarországi kötődési pontjai számosak, és egyre gyarapodnak.  több...

Zeneakadémia saját produkció. Zeneakadémia Jegyutalvány és Zeneakadémia Szabadfelhasználású Jegy felhasználható.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. május 20. péntek, 19:30

Miután a memphisi születésű szaxofonos a bluesinspirációk mellé Los Angelesben az avantgárd jazzélet mértékadó szereplőitől, Ornette Colemantól, Eric Dolphytól és Bobby Hutchersontól is maradandó útravalót kapott, Chico Hamilton zenekarának művészi vezetője lett, és ő hozta a bandába a nemzetközi szinten máig legjelentősebbnek tartott magyar jazzmuzsikust, Szabó Gábor gitárost. Vele vált híressé Lloyd Forest Flower című szerzeménye. Charles Lloyd a hatvanas években egyike volt az első jazz-zenészeknek, akik a tárogatót használták zenéjükben, melyet máig megszólaltat lemezein és koncertjein egyaránt. Egy 2012-es MÜPA-beli koncerten meglepetésvendégként Dresch Mihály, Borbély Mihály és Lukács Miklós is fellépett Lloyddal – ennek nyomán pedig a kiváló cimbalmos nem sokkal később Charles Lloyd turnézó zenekarának alaptagja lett, és a Wild Man Dance Suite anyagát világszerte óriási sikerrel játszották.

Jason Moran a 2008-ban megjelent, sokfelé méltatott Rabo De Nube című kvartettlemez óta társa a szaxofonoslegendának, 2013-ban duóalbumot is rögzítettek Hagar’s Song címmel. A lenyűgözően sokoldalú, invenciózus zongorista, aki Jaki Byard tanítványa volt, dolgozott többek közt Cassandra Wilsonnal, Joe Lovanóval, Lee Konitzcal, Christian McBride-dal, Wayne Shorterrel és Marian McPartlanddal.

Rendező: Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


Ez a játék legalább annyira filozofikus, mint a klasszikus mesék többsége: egyszerű, élvezhető, sőt szórakoztató képletbe helyezi a létezés alapkérdéseit, a saját életük felépítését tervező fiatalok élet-halál küzdelmét.

Igazi rendezői bravúr, négy színész jutalomjátéka negyven szerepben: egyik pillanatról a másikra változik a konferanszié elegáns hölggyé, a tejesember ügynökké, vagy a rozoga öregember kígyóvá. A néző hol egy skót mocsáron jár, hol egy Edinburgh felé száguldó vonaton, majd egy baljós hangulatú motelben.

Kövess minket!


További ajánlataink


MICHAEL®

Szeged Városi Sportcsarnok, Erkel Színház

MICHAEL® - THE MICHAEL JACKSON SHOW FROM LONDON WEST END
Angliai turnéját megszakítva érkezik Magyarországra a londoni West Endről…

Bagossy Brothers Company

MVM Dome

A közönségcentrikus, energikus koncertjeiről ismert csapat 2025 kora tavaszán ismét visszatér az MVM Dome falai közé, hogy egy újabb, erre…

December eljövetele nemcsak a tartós hideg beköszöntét jelenti, hanem az ünnepi fényekbe öltöztetett utcákat, a karácsonyi vásárok forgatagát és a…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!