Program


Budapesti Klasszikus Film Maraton | Ellen Richter, az ezerarcú díva | Komjáti, Fekete-Kovács, Gőz, D
4

Budapesti Klasszikus Film Maraton | Ellen Richter, az ezerarcú díva | Komjáti, Fekete-Kovács, Gőz, D

Műsor:
Richard Eichberg: Ha az átok teljesül – A halál bacchanáliája (1917)
Georg Jacoby: Babona (1919)

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. szeptember 14. csütörtök, 19:00

Budapesti Klasszikus Film Maraton
Ellen Richter, az ezerarcú díva

Közreműködik:
Komjáti Áron – gitár, elektronika
Fekete-Kovács Kornél – trombita
Gőz László – fúvós hangszerek
Dés András - ütőhangszerek

A filmtörténet első harminc évében, amikor a filmek még hang nélkül peregtek a mozikban, Európa országaiban – köztük Magyarországon is – több száz játékfilm készült, ám ezeknek csupán kis része maradt fenn egészében vagy töredékes formában, hiszen sem a hangosfilmek gyors elterjedése, sem az archívumok hiánya nem kedvezett a műfaj fennmaradásának. A némafilmgyártás túlélőit azóta több intézményben keresik, gyűjtik és restaurálják, ami nemcsak a filmtörténeti kutatások elengedhetetlen része, hanem korunk művészeit is megihleti. Szeptember folyamán a BMC is csatlakozik a Nemzeti Filmintézet Budapesti Klasszikus Film Maratonjához, amelynek keretében a közönség némafilmek és az élőzene dialógusának lehet tanúja.

Az improvizáció négy mestere, Komjáti Áron, Fekete-Kovács Kornél, Gőz László és Dés András pillanatban születő zenei diskurzusai értelmezik tovább a 2020-as évek két nagy felfedezését a Holland Filmarchívum örököse, az EYE Filmmúzeum gyűjteményéből. A műfaji sztereotípiákat meghazudtoló zenészekből álló kvartett Ellen Richter alakját idézi meg: mindkét, a vetítővásznon feltámadó némafilm – Ha az átok teljesül – A halál bacchanáliája (1917) és Babona (1919) – női főszerepét a zsidó származású osztrák színésznő alakítja, akit a korabeli színészideáltól meglehetősen eltérő kinézete ellenére (vagy talán éppen emiatt?) az évtized legnagyobb sztárjai között tiszteltek.

Ajánlatunk


Hurrá! Először Debrecenben a Garden of Lights varázslatos fény és multimédia-kiállítása, ahol elmerülhetünk a képzelet és a kreativitás erdejében! Az őszi, téli estéken szeretettel várunk Pinokkió világában a csodálatos ZOO Debrecenben! Gyere el a szeretteiddel és fedezz fel egy mesebeli, varázslatos helyet!

Kövess minket!


További ajánlataink


Showder Klub LIVE!

SYMBOL Budapest

Szagolj bele kedvenc tévéműsorod felvételének hangulatába, nézd a stand-up sztárokat karnyújtásnyi távolságból és fogyassz tömény humort vágatlanul!

Diótörő

Budapest Kongresszusi Központ

Nincs karácsony Diótörő nélkül! December 22-én Csajkovszkij klasszikusa különleges látványvilággal, az Ukrainian Classical Ballet előadásában kel életre a Budapest Kongresszusi…

Komédia a köbön! Egy falrengető vígjáték, amely színpadon és filmen egyaránt nagy sikereket aratott!

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!