Program


Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara

Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara

Szimfonikus felfedezések
Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara

Műsor:

Beethoven: Egmont-nyitány, op. 84
Moór Emánuel: C-dúr (Kossuth Lajos) szimfónia
Bartók: Kossuth szimfónia

Vezényel: Kovács János

Az 1956-os forradalom és szabadságharc ötvenötödik évfordulójához kapcsolódva, a szabadság, függetlenség témája köré szerkesztette műsorát Magyarország legrégebben alapított hivatásos szimfonikus együttese, az Erkel Ferenc által 1853-ban…  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2011. október 31. hétfő, 19:30

Goethe drámájában Egmont gróf annak ellenére küzd tovább németalföld függetlenségéért az elnyomó spanyol herceg ellen, hogy tudja, elfogják, és halál vár rá. A győzelmi szimfóniával végződő művet számos alkalommal adta a rádió az 1956-os forradalom alatt, amely törekvéseiben kapcsolódott az 1848-as forradalom és szabadságharchoz. Kossuth Lajos a nemzeti függetlenségért, a feudális kiváltságok felszámolásáért és a polgári szabadságjogok biztosításáért vívott 19. századi küzdelem egyik legnagyobb alakja, az 1848-as magyar szabadságharc szellemi vezére. Népszerűsége 1894-ben bekövetkezett halálakor és az azt követő évtizedek alatt – a Habsburg-ellenes eszmék erősödésével – ismét ugrásszerűen megnőtt. A Mahler-kortárs zeneszerző és hangszer-feltaláló, Moór Emánuel nyolc szimfóniája közül az 1895-ben befejezett harmadikat Kossuth emlékének ajánlotta. Elhangzása az utóbbi évek egyik legjelentősebb koncerttermi eseménye Magyarországon, igazi szimfonikus felfedezés. A huszonkét éves Bartók Béla nemzeti és zenei függetlenségének kinyilatkoztatása az 1904-ben éppen a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara által bemutatott, egytételes, de programcímekkel tagolt Kossuth „szimfóniai költemény”, amelyet Kodály politikai állásfoglalásnak nevezett.

Ajánlatunk


Glattauer vígjátéka nagy emberismerettel és virtuozitással sodorja nézőjét a hősökkel együtt a jövő meglepetései felé...

Déry Tibor – Pós Sándor – Presser Gábor – Adamis Anna: KÉPZELT RIPORT EGY AMERIKAI POPFESZTIVÁLRÓL musical - turné

A Kalamazoo egyenesen a Broadway-ről érkezik, a vígjátékban Hernádi Judit és Kern András sziporkázó játékát élvezhetik Sebestyén Aba rendezésében.

Kövess minket!


További ajánlataink


ATTRACTION Szép

Papp László Budapest Sportaréna

Az Attraction Látványszínház, a Britain's Got Talent 2013-as győztes csapata, először ad egészestés show-t Magyarországon!

A Mindenható Alföldi Róbert bőrébe bújva eljön, hogy bemutassa az aktualizált Tízparancsolatot. Isteni végjáték, a Kultúrbrigád produkciója a RaM-ArT Színházban!

Egy letűnt korszak lenyomata, amely ma is érvényes tükröt tart elénk: hőseink áldozatok, megváltást keresők, megbocsátásra képtelen tévelygők, szerelemre vágyók,…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!