Program


Budapesti Fesztiválzenekar
2

Budapesti Fesztiválzenekar

Nagy örömünkre szolgál, hogy a 2024-2025-ös évadban ismét négy nagyszerű koncerttel hozhatjuk közel a zenét közönségünkhöz.  több...

Aktuális előadások



Olyan kivételes fellépőket hallhatnak majd, mint a Savaria Szimfonikus Zenekar, a Danubia Zenekar vagy a Anima Musicae Kamarazenekar. Továbbá egy rendhagyó gálakoncertnek is részesei lehetünk olyan színészlegendákkal, mint Molnár Piroska, Ifj. Vidnyánszki Attila vagy Bezerédi Zoltán. Az elismert karmesterek és szólisták, mint Balázs János, Balog József, Kelemen Barnabás, Hámori Máté, Kokas Katalin jelentik a garanciát, hogy a keszthelyi Filharmónia bérlet továbbra is kiváló színvonalat nyújt.

Ezen a koncerten három olyan mű hangzik el, melyek akkor születtek, mikor a szerzőjük a pálya csúcsán állt. Joseph Haydn úgy lett világhírű, hogy hivatalosan csak az Esterházy-udvar számára komponált, és művei is elsősorban ott hangoztak el.

Mozart összesen három befejezett kürtversenyt hagyott hátra, melyek közül az utolsó a 495-ös jegyzékszámú, 1786-ban a Figaro házassága megírásának évében született.

Bár Mozart két évvel később is hihetetlen tempóban dolgozott, a sikerek mégis felemás módon voltak jelen az életében. 1788 nyarán ugyanis három szimfóniát is írt annak reményében, hogy azok egy-egy szerzői esten a közönség elé kerülhetnek. A bemutatók minduntalan elmaradtak, végül Mozart nem érhette meg az ekkor írt szimfóniáinak előadását.

ELŐADÓK:

Budapesti Fesztiválzenekar
Bereczky Dávid - kürt
vezényel: Takács-Nagy Gábor

MŰSOR:

Haydn: A-dúr szimfónia, No. 87.
Mozart: 4. Esz-dúr kürtverseny
Mozart: g-moll szimfónia, No. 40.

Kövess minket!


További ajánlataink


EDDA Művek 50

Szeged - Városi Sportcsarnok

2024. november 9-én aSzeged Városi Sportcsarnokban egy hatalmas rock-ünnep lesz az inkonikus zenekarral, mert „Mi vagyunk a rock, mi vagyunk…

Vivaldinál minden több rétegben értelmezhető. A Négy Évszak TÉL koncertjében gyönyörűen sziporkázó hófödte táj felszíne alatt ott húzódik az emberi…

A 2014-ben feltűnt izlandi elektronikus zenei duót, a Kiasmost két tapasztalt, külön-külön is jól ismert zeneszerző-producer alkotja. Tegyük hozzá, mindketten…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!