Program


BUDAHÁZI 70

BUDAHÁZI 70

Budaházi Tibor Munkácsy-díjas festőművész jubileumi kiállítása

Aktuális előadások


Az idén 70. születésnapját ünneplő Budaházi Tibor Munkácsy Mihály-díjas képzőművész cirka 50 évet felölelő visszatekintő kiállítása az alkotó főműveire helyezi a hangsúlyt. Az MMA Képzőművészeti Tagozatának 2015-ös díjazottja grafikusi és objekt-művészeti tevékenysége mellett elsősorban festőművésznek vallja magát. Rétegzett, matériás alkotásai általában borongós, melankolikus, mély lírai hangulatokról, szent érzületektől, meditatív átszellemültségekről vallanak. Festészetében a kontamináció, azaz az összekeverés, a vegyítés, a „beszennyezés” mozzanata együtt él az újrateremtés aktusával, a tiszta aspektusok, látványok, arculatok, felületek létrehozásával. A rendezetlenség, a bomlás természete az összevarrás, az összeforrasztás, a megóvás, a hozzáadás, a kiegészítés, a helyrehozás, a megőrzés eszméjével. Az idézés-technika az egyéni meglátással, a kimerülés, a törlés művészete és kultúrája a feltöltődés, a kiemelés artisztikumával, a véletlenszerű rátalálás mozzanata az életre keltő beleélés, az azonosulás vágyával.

Szervező: MMA Képzőművészeti Tagozat

Kövess minket!


További ajánlataink


A Magyar Nemzeti Múzeum nagyszabású új időszaki kiállításában több száz ismert és ismeretlen nő története elevenedik meg: féltve őrzött ruháik,…

Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Schliemann – Trója régészeti ásatás két részben zenével

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!