Program


Bolond Istók

Bolond Istók

magyar filmdráma, 95 perc, 2024
magyar nyelven

Aktuális előadások




Rendező: Rohonyi Gábor, Hegedűs Georgina

Szereplők: Pál András, Liber Ágoston, Gellért Dorottya,Jordán Adél, Steve Hajdu

Az alig 19 éves Istók arról álmodozik, hogy színész lesz, így hátat fordít a tanulásnak és otthagyva a neves Debreceni Kollégiumot csatlakozik egy vándorszíntársulathoz. Kezdetben csak színfalak mögötti munkákat kap, de igyekszik elérni, hogy a világot jelentő deszkákra léphessen, ráadásul ezt a vágyát még inkább felkorbácsolja a társulathoz kalandos úton csatlakozó ifjú színésznő, a rejtélyes múltú Sári, akihez kezd egyre jobban vonzódni. A lány sem közömbös iránta, de a kapcsolatukat olyan viharok kísérik, amelyek Istók reményeit és szándékait a színpadon és a kulisszák mögött egyaránt próbára teszik. Nehéz döntések várnak rá, amik az egész életére hatással lesznek.

Arany János tizenkilenc éves, amikor színésznek áll. De már az ötvenen is túl jut, mire – Istóknak nevezve magát - sok iróniával és kihagyással először veti papírra fél éves színészkalandját a soha be nem fejezett Bolond Istókban. Tizenkilenc éves, még nagyon messze áll attól a koszorús költőtől, akivé majd válik - de ha közelebbről megnézzük, már ott van benne a nyoma. A Bolond Istók című film ezt az időszakot, Arany János életének sokáig féltve takargatott, szégyellt - és ezért titokban maradt - zsákutcáját mutatja be, amely őt művésszé és emberré formálta, egyúttal azzá az Arany Jánossá is tette, akit mindannyian ismerünk. Mégpedig úgy megfogva ezt a korszakot, ahogy Arany János nyilatkozott róla: “van benne valami humoros, valami furcsa, ami fáj.” A tehetségét kutató, önmagában elhivatást érző, ambíciókkal és reményekkel fűtött ifjú a színészek között kerül szembe először a dilemmával, ami későbbi élete legfontosabb iránytűje lesz: tud-e “ember lenni mindég, minden körülményben”?

Bemutató dátuma: 2024.10.03. 

Forgalmazó: Filmsquad

Kövess minket!


További ajánlataink


A filmben a Berlinből hazaköltözött tízéves Palkó (Paul Mátis) csodálkozva szemléli egy átlagos magyar iskola mindennapjait. Egyedül Juci néni (Mészöly…

Egy elveszett macska, egy óriási, szókimondó béka és egy cunami segít egy ambíciótlan ügynöknek, frusztrált feleségének és egy skizofrén könyvelőnek…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!