Program


Béla Fleck – My Bluegrass Heart - Featuring: Michael Cleveland, Sierra Hull, Justin Moses, Mark Scha
2

Béla Fleck – My Bluegrass Heart - Featuring: Michael Cleveland, Sierra Hull, Justin Moses, Mark Scha

Akik emlékeznek Béla Fleck előző, nyolc évvel ezelőtti koncertjére, bizonyára azt is tudják, miért hívják Bélának az Amerikában született bendzsójátékost. Nem magyar családi gyökerek okán: az egyébként szlovák ősöktől származó muzsikus zenerajongó édesapja Bartók miatt adta fiának ezt a keresztnevet, amely determinálta Béla Fleck életét.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: február 14. szerda, 20:00

De nemcsak amolyan átlagos zenész lett belőle, hanem egyenesen az a bendzsó-zseni, akit a világon a legtöbb kategóriában jelöltek Grammy-díjra. Ezúttal egy igazi allstars bluegrass együttes élén tér vissza Budapestre.

Az 1958-as születésű Fleck hangszerének igazi virtuóza, aki mindig innovatív módon, technikailag is tökéletes játékkal keresi az új és még újabb lehetőségeket a bendzsó megszólaltatásában, valamint más műfajokkal való házasságában. Utóbbiban társa felesége, Abigail Washburn is, akivel legutóbb, 2015-ben láthattuk-hallhattuk a Müpában. Korábban viszont még Béla Fleck And The Flecktones nevű zenekarával érkezett, a jazzfúzió és a jammelések felé terelve a progresszív bluegrasst. Mielőtt 1988-ban megalapította leghíresebb formációját, hosszú évekig a prog bluegrass egyik alapzenekarával, a New Grass Revivallal zenélt. Nála azonban idővel valóban bármi szóba jöhetett, igen tekintélyes számú, 38 Grammy-jelölése (amelyből 15-öt díjra is váltott) rengetegféle kategóriából áll össze: country, pop, jazz, bluegrass, klasszikus, folk, spoken word, világzene, american roots stb. Mostani koncertjén a 2021-ben megjelent, szintén Grammy-díjas My Bluegrass Heart című lemezét mutatja be, olyan nagynevű bluegrass-zenésztársakkal, akik még alighanem sosem jártak Magyarországon.

Rendező: Müpa

bendzsó: Béla Fleck

Közreműködők:

hegedű: Michael Cleveland
mandolin: Sierra Hull
dobro, hegedű, bendzsó: Justin Moses
bőgő: Mark Schatz
gitár: Bryan Sutton

Ajánlatunk


Két generáció és két világnézet kóstolgatja egymást igen szellemesen, és hamarosan kiderül: mindenkinek kapaszkodnia kell, ha tartani akarja az iramot.

Harangozó Gyula / Léo Delibes COPPÉLIA Táncjáték három felvonásban

Egy amerikai és angliai turné után a londoni West Endről és az ikonikus Royal Albert Hallból érkezik Magyarországra a QUEEN OF THE NIGHT SHOW, amely minden idők egyik legnagyobb énekesnőjének zenéjét és életét ünnepli.

Kövess minket!


További ajánlataink


DEMJÉN – „Nincs középút”

Papp László Budapest Sportaréna

Demjén Rózsi a legenda, aki huszonhetedik alkalommal tölti meg az Arénát!

De Profundis - Fülei Balázs zongoraestje

Zeneakadémia, Nagyterem

A Liszt Ferenc-, Artisjus és Junior Prima díjas zongoraművész, Fülei Balázs "De Profundis" koncertjén Chopin, Beethoven, Bartók, Messaiaen és Liszt…

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!