Program


BEETHOVEN ARCAI - Beethoven / Takács-Nagy Gábor - E/2

BEETHOVEN ARCAI - Beethoven / Takács-Nagy Gábor - E/2

Takács-Nagy Gábor Beethoven-sorozatának első estéjét az István király nyitánnyal kezdi, amellyel 1812-ben az új Pesti Színházat avatták. Az I. szimfóniáról a méltatók azt emelik ki, hogy abban még erősen felismerhető Haydn hatása, valamint nosztalgikus emlékezés szülőföldjére, a Rajna vidékére. Több zenetörténész is rámutat, hogy Beethoven nagy, drámai szimfóniái után könnyedebb, vidám alaphangulatú művet írt.  több...

Aktuális előadások



MŰSOR

Beethoven: István király – nyitány
Beethoven: I. szimfónia
Beethoven: IV. szimfónia

VEZÉNYEL

Takács-Nagy Gábor
 
Takács-Nagy Gábor Beethoven-sorozatának első estéjét az István király nyitánnyal kezdi, amellyel 1812-ben az új Pesti Színházat avatták. Korabeli feljegyzések tanúsítják, hogy Beethoven szerette és tisztelte a magyarokat és ennek kifejezéseként verbunkos dallamokból építette fel a nyitány zenéjét. Az I. szimfóniáról a méltatók azt emelik ki, hogy abban még erősen felismerhető a nagy előd és tanítómester, Haydn hatása, valamint nosztalgikus emlékezés szülőföldjére, a Rajna vidékére. Több zenetörténész is rámutat, hogy Beethoven nagy, drámai szimfóniái után könnyedebb, vidám alaphangulatú művet írt. Így jött létre a hatalmas Eroica szimfónia után, 1806-ban a kedves, helyenként humoros vonásokat is mutató IV. szimfónia.

Kövess minket!


További ajánlataink


MICHAEL - THE MICHAEL JACKSON SHOW FROM LONDON WEST END

Szeged Városi Sportcsarnok, Erkel Színház

Angliai turnéját megszakítva érkezik Magyarországra a londoni West Endről a Michael®, a neves producer, James Baker legújabb nagy sikerű díjnyertes…

A Neil Young Sétány együttes dalai TÓTH ISTVÁN és HUZELLA PÉTER előadásában.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!