Program


Bécsi Spanyol Lovasiskola - A Monarchia Keringő

Bécsi Spanyol Lovasiskola - A Monarchia Keringő

NEW YORK, PÁRIZS, TORONTÓ UTÁN ELŐSZÖR MAGYARORSZÁGON!

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. december 4. vasárnap, 18:00

A hazai közönség élőben csodálhatja meg a világhírű Bécsi Spanyol Lovasiskolát a neves bécsi lipicai lovakkal.

A Bécsi Spanyol Lovasiskola egyedülálló a világon abban, ahogy megőrizték és továbbra is ápolják a reneszánsztól napjainkig a lovaglás magasiskolájának művészetét. Felejthetetlen élményt jelent a zenével összhangban mozgó lipicai lovak látványa.

A lipicai lovak utolérhetetlen gálabemutatójának helyszíne a Papp László Budapest Sportaréna.

Világelső lovasok:

A lipicai lovak belovaglói éveken át tartó munkájának köszönhető az a szemkápráztató előadás, amelyben a ló és lovas közös munkájából megszületnek a magasiskola tökéletes figurái.

 

A Bécsi Spanyol Lovasiskola eredetileg az osztrák királyi család lovas-képzéséért volt felelős. Fontos szerepe volt és van napjainkban is a klasszikus lovaglás megőrzésében. A történelmi egyenruhák, a ló és lovasa közti tökéletes harmónia a ma is kézzel fogható múltba repít vissza, élő műalkotásként ragadva magával.

Korábban ezek a parádékra, lovastornákra és bemutatókra szánt nemes állatok minden uralkodóház udvaránál megtalálhatóak voltak, mostanra azonban csak Bécsben őrizték meg a lipicai lovasművészet oktatását.

Parádés lovak:

A lipicai Európa legrégebbi kultúrló fajtája. A bemutatón szereplő lovak Stájerországból, a piberi Állami Méntelepről származnak, ott választják ki a különösen nagy ugróerővel és állóképességgel rendelkező csődöröket. 4 éves koruk után kezdődik a lovak iskolázása és kiképzése – immár Bécsben. A trenírozás legfontosabb alapelve a lovak karakterének és tehetségének tiszteletben tartása, jólétük maximális garantálása.

400 éves tradíció

Hat év kitartó edzésmunkájával érik el, hogy a lipiciai lovak természetes mozgásfolyamatai az iskolázás precízen végrehajtott figuráivá alakulnak át. A kapriolék, courbettek és levade-ok, és a különböző ugrásfajták kizárólag a Bécsi Spanyol Lovasiskolában előadásában csodálhatók meg. A klasszikus lovaglás magasiskolájának csínját-bínját 400 éve adják át egymásnak a lovarda szakemberei, most pedig a Papp László Budapest Sportaréna közönsége is testközelből láthatja, milyen tökéletes munkát végeztek a szakemberek.

 

A jegyár tartalmazza, a Fogathajtó Világkupára való belépést:

A FEI Fogathajtó Világkupa a Nemzetközi Lovas Szövetség által kiírt téli fedettpályás versenysorozat, amelyet 2001 óta rendeznek meg. A versenysorozatra a világ 10 legjobb hajtója kvalifikálódik a nyári versenyek során pontrendszer szerint. A 2016/17-es szezonban a világ 9 legnagyobb lovas versenyén kerül megrendezésre, köztük Budapesten. A világ tíz legjobb hajtója közé két magyar versenyző is bejutott: Dobrovitz József és ifj. Dobrovitz József.

A fedettpályás versenyt a nyári versenyek leglátványosabb kombinációjából állították össze, a hajtók egy pályán a maratonhajtás és az akadályhajtás mobil akadályai között hajtanak. A győztes az a hajtó, aki a pályán a leggyorsabban tud hajtani az elmozdítható elemek leverése nélkül. A verseny két versenyszámból áll, a bemelegítő verseny, amely a következő napi Világkupa forduló start sorrendjét határozza meg. A 2016/17. évi Világkupa sorozat fordulóin, köztük a budapesti versenyen legtöbb pontot szerzett hat hajtó a Göteborgban megrendezésre kerülő döntőn mérkőzhet meg a Világkupa győztes címért.

 

Jegyárak / Szektorárak:
5 100 Ft; 7 800 Ft; 13 800 Ft; 16 800 Ft;  VIP - 50 000 Ft

Ajánlatunk


Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

Kövessen minket!


További ajánlataink


Süsü, a sárkány kalandjai

Vidám Színpad

Süsü, a kedves egyfejű sárkány elmenekül családjától, mert apja kitagadta. Miután örök barátságot köt a királyfival, új otthonra talál a…

De Profundis - Fülei Balázs zongoraestje

Zeneakadémia, Nagyterem

A Liszt Ferenc-, Artisjus és Junior Prima díjas zongoraművész, Fülei Balázs "De Profundis" koncertjén Chopin, Beethoven, Bartók, Messaiaen és Liszt…

Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!