Program


Bartók / Grieg / Beethoven - Concerto Budapest 23/24 G1

Bartók / Grieg / Beethoven - Concerto Budapest 23/24 G1

MŰSOR:
BARTÓK: Kontrasztok, BB 116
GRIEG: a-moll zongoraverseny, op. 16
BEETHOVEN: 3. (Esz-dúr) szimfónia „Eroica”, op. 55

Közreműködik: Várjon Dénes zongora, Keller András hegedű, Klenyán Csaba klarinét
Concerto Budapest
Vezényel: Keller András

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. szeptember 23. szombat, 19:30

Kamarazene, versenymű, szimfónia. A bécsi klasszikus „akadémiák” vegyes összeállítású és változatos műsorait idézi fel a Concerto Budapest évadnyitó hangversenye, amelynek szólista közreműködői vetésforgó-szerűen több szerepben is bemutatkoznak. A Kontrasztok a zeneszerző halálának szeptember 26-i évfordulójára emlékezve tiszteleg nagy klasszikusunk előtt, de tágabb értelemben az egész hangverseny a kifejezés, a hangszínek és textúrák – hiszen innen ered a trió címe is – kontrasztja jegyében áll. Emellett azonban mindhárom darabon, különösen a trión és a majd 100 évvel korábban keletkezett zongoraversenyen vörös fonálként húzódik végig a népzenei inspiráció. A Kontrasztok verbunkos és néptánc forrásai nyilvánvalóak, de amit egy magyar hallgató nem ismer fel a zongoraversenyben, a jellegzetes norvég népdal- és hallingtánc-asszociációikat, az egy norvég szívet megdobogtat. Ahogy az Eroica-szimfónia hősi fináléjának magyaros-verbunkos közjátéka a magyar szívekben lel visszhangra. Érdekes megjegyeznünk, hogy Grieg 1870-ben Lisztnek is megmutatta a versenyművet, és a fiatal tehetségeket mindig önzetlenül felkaroló idős mester (legnagyobb elismerése mellett) több változtatást javasolt a hangszerelésben, például, hogy a nyitótétel második témáját ne a cselló, hanem a trombita szólaltassa meg. Grieg legalább hétszer átdolgozta a művét, de nem fogadott szót, és talán mi sem bánjuk, hogy a második téma a csellónál maradt…

 

Ajánlatunk


Híressé vált, slágerekkel teli operettje, A mosoly országa Lehár Ferenc életművének összefoglaló darabja. Lehár titkon Puccinit tekintette a mesterének, s e művet feltehetően a Pillangókisasszony férfiváltozataként, azaz "Pillangó úr"-ként álmodta meg.

Sakk (CHESS) musical a szerelem, szenvedély, játék és küzdelem darabja, két sakkvilágbajnoki döntő története, melyet két szuper-nagyhatalom harca irányít. Benny Andersson Tim Rice és  Björn Ulvaeus a világ musicalirodalmának zeneileg egyik legigényesebb darabját alkotta meg. A becsületes sportember, a karrierista zseni, az frusztrált, ügyes de érző szívű taktikus, a hatalom hálójában kiszolgáltatottan vergõdõ szerelmes és a nagy politikai manipulátorok izgalmas harcát karakteresen mutatják a jelenetek, a nagyszerűen hangszerelt, szép, olykor drámai melódiák. A kiváló zenekar, hatalmas kórus, a kiváló énekesek és táncosok, akiknek tehetségét a Vámpírok bálja felejthetetlen előadásain is csodálhatjuk, teszik emlékezetessé az estét.

Kövess minket!


További ajánlataink


Madame Tussauds Budapest

Madame Tussauds, Palazzo Dorottya

A Madame Tussauds Budapest produkcióban most limitált ideig találkozhatsz legújabb és legizmosabb vendégünk, Dwayne Johnson, avagy a Szikla viaszmásával is.

DEMJÉN – „Nincs középút”

Papp László Budapest Sportaréna

Demjén Rózsi a legenda, aki huszonhetedik alkalommal tölti meg az Arénát!

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!