Program


Balázs Elemér – Fekete Kovács Kornél Quintet
2

Balázs Elemér – Fekete Kovács Kornél Quintet

A Balázs Elemér Group – melynek egy kisebb létszámú felállását hallhatjuk ezen az estén – Magyarország egyik legnépszerűbb jazz-zenekara, melyet a nemzetközileg is elismert jazzdobos, Balázs Elemér alapított 2000-ben.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. március 26. szombat, 20:00

Balázs Elemér – Gerard Presencer Quintet (HU/GB)

Közreműködik:
Balázs József - zongora
Zana Zoltán - tenor szaxofon
Lakatos Pecek Krisztián - nagybőgő
Balázs Elemér - dob
vendég:
Gerard Presencer - trombita

A zenekar, amelynek tagjai a magyar jazz élvonalához tartoznak, kiemelkedően egyedi hangzásvilágot alakított ki, melyet leginkább a dallamközpontúság és a különleges ritmika jellemez. Zenéjük változatos; szívesen kalandoznak a zenei műfajok között, egyúttal a legkülönbözőbb kultúrákból merítve inspirációt. Az Around the world című, BMC Records gondozásában 2002-ben megjelent, ikonikus lemezenegy különleges világzene-értelmezést mutattak fel, melynek előszavában a világhírű gitáros, Pat Metheny következő szavait olvashatjuk: „Úgy gondolom, Elemér az egyik legjobb dobos ma a világon. Képes minden zenei pillanatot belülről hallani; muzikalitása, finomsága és spontán döntéshozó képessége révén minden vele játszó zenész számára lehetővé teszi, hogy a legjobbat hozzák ki magukból. Csodálatosan üti meg a hangszerét - mindig élvezem, ha alkalmam nyílik vele muzsikálni, illetve a játékát hallani”.

Ezúttal a négyszeres British Jazz Award díjas trombitással, Gerard Presencerrel adnak közös koncertet az Opus színpadán. Gerard – akinek több lemezét a legendás Blue Note és az Impulse Records jelentette meg – korábban olyan kiválóságokkal dolgozott együtt, mint Joni Mitchell, Ray Charles, Sting és még sokan mások. Kiemelkedő eredményeket ért el tanárként is, könyvet írt az improvizációról, több mint 17 évi a berlini Jazz Institute jazz tanszékének, 11 éven keresztül pedig a londoni Royal Academy of Music jazz tanszékének vezetője volt. A Balázs Elemér Quartettel egy közös repertoár bemutatására készülnek, melyben a zenekarvezető kompozíciói mellett a brit trombitás két darabja és egy Debussy-feldolgozás is elhangzik majd.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

A Sötétben Látó Tündér nemcsak születéséről mesél, hanem elárulja azt is, hogyan tanult meg látni a sötétben. Mesél Tökmag királyfiról, aki képes volt elmenni a Fekete-tenger hetvenhetedik szigetének legsötétebb szegletébe egyetlen üveg lekvárért. Csakhogy ez a lekvár nem közönséges lekvár volt: az üvegben lakott valaki…

félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

Kövess minket!


További ajánlataink


Queen Of The Night

KoncertM, Erkel Színház, Kölcsey Központ Nagyterem

Whitney Houston Show From London West End
Egy amerikai és angliai turné után a londoni West Endről érkezik Magyarországra…

ByeAlex és a Slepp - SYMPHONIC Szép

Erkel Színház

Legyél te is része egy felejthetetlen zenei élménynek 2025 januárjában az Erkel Színházban, ahol ByeAlex és a Slepp egy varázslatos…

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!