Program


Az asszony összetör - Lehár Ferenc Polgári Társulás

Az asszony összetör - Lehár Ferenc Polgári Társulás

Faragó András Topy rendezésében és közreműködésével kerül színre Klemen Terézia darabja, Az asszony összetör című zenés életrajzi színmű, amely Kálmán Imre három nagy szerelmét mutatja be. A 20. század egyik legnagyobb zeneszerzőjének életét a siker és hírnév mellett a tragédiák is végigkísérték.

Aktuális előadások



Családjának elszegényedése, illetve ízületi problémái miatt derékba tört zongorista karrierje, miközben a világháborúk szörnyűségei is hatással voltak a művészetére – csakúgy, mint életének egy kevésbé ismert területére, a nőkkel való viszonyára. A darabban ezeket a nőket Kékkovács Mara tolmácsolásában ismerheti meg a közönség. Látjuk a nagybeteg Paula Dvorakot, akit Kálmán Imre közel 10 évig ápolt, majd a lángoló szerelmet az ünnepelt némafilmsztár, Eszterházy Ágnes személyében, aki olyan operettprimadonnákat ihletett, mint Szilvia, Marica vagy Fedóra, és akinek Kálmánnal való kapcsolatáról Palásthy György filmet is forgatott. Majd megérkezik a későbbi feleség is: a harminc évvel fiatalabb Vera Makinska a zeneszerző haláláig társa maradt a társadalmi kritikák ellenére is. Vajon mennyit emelt át műveibe az életéből Kálmán és ezek a hús-vér nőalakok hogyan viszonyultak saját múzsalétükhöz?

Faragó András rendezésében a zeneszerzőben dúló érzéseken és a személyes küzdelmeken van a hangsúly, ám a darab nem nélkülözi a humort és a romantikát sem. A Budapesti Operettszínház művésze pedig nem csupán a rendezői székből alakítja a dráma alakulását, ő maga is színpadra áll kolléganője, Kékkovács Mara partnereként.

Kövess minket!


További ajánlataink


Hadházi 60! - Hadházi László önálló estje Szép

Dumaszínház, Budapest - MVM Dome

Nem lesz Happy birthday kornyikálás, és kínos téblábolás, köszöntések sora, de várható stand up parádé és jó pár kolléga, aki…

A Mindenható Alföldi Róbert bőrébe bújva eljön, hogy bemutassa az aktualizált Tízparancsolatot. Isteni végjáték, a Kultúrbrigád produkciója a RaM-ArT Színházban!

gyerekelőadás FEKETE ISTVÁN kisregénye alapján

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!