Program


Auer Fesztivál - Veszprém - AVI AVITAL és a Mendelssohn Kamarazenekar

Auer Fesztivál - Veszprém - AVI AVITAL és a Mendelssohn Kamarazenekar

A világon elsőként Grammy-díjra jelölt mandolinművészt, az izraeli születésű Avi Avitalt mindig is az álmai vezérelték.
 több...

Aktuális előadások



Avi Avital és a Mendelssohn Kamarazenekar

Műsor:
VIVALDI: D-dúr versenymű (eredetileg: lantverseny) RV 93
VIVALDI: C-dúr lantverseny RV 425
BACH: a-moll versenymű (eredetileg: hegedűverseny) BWV 1041
szünet
SOLLIMA: Prelude mandolin szólóra
TSINTSADZE: Hat miniatűr
ALDEMA: Chassidic Mood – 3., 4., 5 tétel

Közreműködik:
MENDELSSOHN KAMARAZENEKAR
Művészeti vezető: KOVÁTS PÉTER

„Itt van egy olyan zenész, aki nem ismer határokat, csak a jóízlés határait és aki rendelkezik azzal a képességgel, hogy meggyőzze a hallgatóságot, hogy kövesse őt bárhová." (Gramophone)

„Szenvedélyes, és robbanékonyan karizmatikus” (New York Times)

A világon elsőként Grammy-díjra jelölt mandolinművészt, az izraeli születésű Avi Avitalt mindig is az álmai vezérelték. Legfőbb vágya, hogy a Vivaldi idejében még a gitárnál is népszerűbb mandolint újra a koncertélet térképére varázsolja, máris teljesült, hiszen a legnagyobb fesztiválok – Verbier, Salzburgi Ünnepi Játékok, Tanglewood, Ravenna –, és a legrangosabb koncerttermek – Carnegie Hall, Tonhalle, Royal Albert Hall, Berlini Filharmónia – valódi szupersztárja.

Karizmatikus egyénisége, határokat feszegető virtuóz előadásmódja lenyűgözi a hallgatóságot és a zenésztársadalmat is. Több mint 90 új mű született az ő kezdeményezésére, melyből 15 zenekari kíséretes mandolinverseny. A Deutsche Grammophone exkluzív művészének repertoárján az eredeti mandolinművek mellett saját és mások átirataiban Bachtól a tangóig, Dvořáktól a balkán népzenéig a legkülönbözőbb stílusú kompozíciókat találjuk. Még Bach zongoraversenyei is különleges hangvételt
kapnak ezen az Avital számára kifejlesztett egyedi mandolinon előadva, bebizonyítva azt a közismert tényt, hogy Bach zenéje túlmutat a hangszerek szabta korlátokon.

A tízéves veszprémi Auer Fesztivál büszke, hogy Avi Avital korábbi óriási közönségsikerének helyszínére visszatérő vendégként újból ellátogat és ezúttal is a Mendelssohn Kamarazenekar szólistájaként lép fel.

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!

Kövess minket!


További ajánlataink


Az első, nagysikerű Megasztárban feltűnt Mujahid Zoltánt az évek során számtalanszor hasonlították Szécsi Pálhoz, így néhány éve arra a döntésre…

KULTKIKÖTŐ

Balatonboglár, Balatonszárszó, Alsóörs, Balatonföldvár

Ikonikus művészek, csillagfényes nyáresték, felejthetetlen pillanatok egész nyáron át a Balatonnál, a Kultkikötőben. Jön Schell Judit és Szervét Tibor, Hernádi…

A mai magyar könnyűzene egyik legnépszerűbb zenekara a kezdetektől fogva nagy hangsúlyt fektet az értékközvetítésre és a megújulásra, és arra,…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!