Program


ARTmozi.galéria | KIM + Beszélgetés Kapronczai Erika rendezővel
2

ARTmozi.galéria | KIM + Beszélgetés Kapronczai Erika rendezővel

A Hegyvidék Galériában 2024-ben is folytatódik a több éve elindított ARTmozi.galéria programsorozat, melynek keretében képzőművészeti témájú, képzőművészek életét feldolgozó filmek kerülnek bemutatásra. Az őszi évadot a KIM című 2022-es film fogja megnyitni, amelyet egy beszélgetés kísér Kapronczai Erika rendezővel.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: szeptember 18. szerda, 18:00

ARTmozi.galéria | KIM + Beszélgetés Kapronczai Erika rendezővel
magyar, angol, francia és német nyelven, angol és magyar feliratú dokumentumfilm | 2022 | 85 perc

Rendezte: Kapronczai Erika

A Hegyvidék Galériában 2024-ben is folytatódik a több éve elindított ARTmozi.galéria programsorozat, melynek keretében képzőművészeti témájú, képzőművészek életét feldolgozó filmek kerülnek bemutatásra. Az őszi évadot a KIM című 2022-es film fogja megnyitni, amelyet egy beszélgetés kísér Kapronczai Erika rendezővel.

Kim Corbisier festő- és színművész Budapest titokzatos alakja volt. Kapronczai Erika rendező tíz évvel ezelőtt találkozott vele először. Akkor egy rövidfilmet akart forgatni vele, de végül Kim metadonfüggéssel való megküzdéséről, a leszokás folyamatáról kezdett dokumentumfilmet készíteni. Ez a film befejezetlen maradt, miután néhány hónappal azután, hogy a rendező megismerte, Kim öngyilkos lett. Huszonhét évesen, mint a szupersztárok. Kicsi, de rendkívül erős életmű maradt utána. A kameráját Kapronczaira hagyta, rajta megigéző felvételekkel. Ez már a harmadik közös filmes projektjük. És az első, ami végre elkészült, és Kim végakaratának megfelelően elmeséli az ő történetét.

12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Kapronczai Erika (1985) a Pécsi Tudományegyetemen esztétika diplomát, majd a Színház- és Filmművészeti Egyetemen (2006–2011) filmrendező diplomát szerzett. Társalapítója és kreatív producere a DREAMPIRE nemzetközi audiovizuális álom-gyűjteménynek. Kisjátékfilm rendezései mellett (Kút a Nap alatt; THREESOME) dokumentum- és portréfilmeket készít (CEU20; DREAMPIRE; A Sajdik; INFORG PORTRÉK; KIM; F – Az antennás ember). 2019 óta a Budapesti Metropolitan Egyetem óraadó tanáraként dramaturgiát és forgatókönyvírást tanít. Jelenleg első nagyjátékfilmje előkészítésén dolgozik, forgatókönyvet ír, valamint kreatív producerként elsőfilmes projekteket támogat. 

Időpont: 2024. szeptember 18. (szerda) 18:00

Helyszín: Hegyvidék Galéria, 1126 Budapest, Királyhágó tér 10.

Részvételi díj: 1000 Ft, Hegyvidék Kártyával: 500 Ft
Jegyek kaphatók a https://hegyvidekgaleria.jegy.hu/ oldalon, valamint a Hegyvidék Galériában.
Az eseményre érkezéskor a Hegyvidék Kártya felmutatása kötelező!

Fotók: a rendező jóvoltából.

Ajánlatunk


Világhírű bűvészek és az ország legjobb illuzionistái együtt, egy vadonatúj műsorban!

Woody Allen a rá jellemző emberismerettel és sziporkázó humorral tárja elénk az emberi kicsinység és nagyság egész tárházát. Nagy büszkeség, hogy előadásunk ősbemutató, a darabot magyar közönség láthatja először a világon.

A Bagossy Brothers Company az első magyar zenekarként lépett fel az MVM Dome-ban, és adott felejthetetlen hangulatú, teltházas koncertet. A közönségcentrikus, energikus koncertjeiről ismert csapat 2025 kora tavaszán ismét visszatér az MVM Dome falai közé, hogy egy újabb, erre az alakalomra tervezett egyedi látvánnyal és programmal kápráztassa el a közönséget.

Kövess minket!


További ajánlataink


DEVA - Nyárzáró koncert Szép

Várkert Bazár, Öntőház udvar

Takács Dorina, vagyis Дeva, üstökösként robbant be a hazai könnyűzenei színtérre. A fiatal előadó élő fellépései során zenekarával együtt varázsolják…

ATTRACTION Szép

Papp László Budapest Sportaréna

Az Attraction Látványszínház, a Britain's Got Talent 2013-as győztes csapata, először ad egészestés show-t Magyarországon!

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!