Program


ARTmozi.galéria | Kijárat az ajándékbolton át + Radics Panka graffitikutató előadása

ARTmozi.galéria | Kijárat az ajándékbolton át + Radics Panka graffitikutató előadása

A Hegyvidék Galéria októberi ARTmozi.galéria programján a híres graffitiművész, Banksy művészetét ismerhetik meg az érdeklődők a „Kijárat az ajándékbolton át” című dokumentumfilmen keresztül. A vetítést megelőzően Radics Panka művészettörténész, graffiti- és street art kutató tart előadást.

Aktuális előadások



ARTmozi.galéria | Kijárat az ajándékbolton át + Radics Panka graffitikutató kísérőelőadása

Radics Panka graffitikutató kísérőelőadása

A Hegyvidék Galéria októberi ARTmozi.galéria programján a híres graffitiművész, Banksy művészetét ismerhetik meg az érdeklődők a „Kijárat az ajándékbolton át” című dokumentumfilmen keresztül. A vetítést megelőzően Radics Panka művészettörténész, graffiti- és street art kutató tart „Banksy: Brandalizmus” címmel előadást, amelynek fókuszába a Banksy név mint "művészeti márka" kerül. A prezentáció során a résztvevők betekintést nyerhetnek a „Banksy-jelenség” paradoxonjaiba, a "street art brandek" kialakulásának részleteibe és a kortárs műtárgypiac utcaművészetet forgalmazó szerepének felértékelődésébe.

Radics Panka az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szerzett művészettörténész diplomát. 2013 óta kutatja a budapesti street art alakulását, mindkét diplomamunkáját a fővárosi graffiti témájában írta Dr. Rényi András vezetésével. Jelenleg független kurátorként dolgozik, Lugosi Lugo László Hagyatéki Gyűjteményének kezelője és a youngart online galéria művészeti vezetője. A „LUGO: GRAFFITI - Read the Signs” című kiadvány társszerzője.

//

Kijárat az ajándékbolton át
színes, magyar feliratos amerikai-angol dokumentumfilm | 2010 | 87 perc

Rendezte: Banksy

Banksyt, az ismeretlen személyazonosságú alkotót ma már annak sem kell bemutatni, aki nem járatos a street art világában, hiszen a stenciles graffitisból világszerte ismert politikai aktivista lett. A bristoli művész nem véletlen él inkognitóban: művei hiába világhírűek, a graffitizést a törvény bünteti, ráadásul alkotásai társadalom- és nem ritkán kormánykritikusak is, sőt, nem is korlátozódnak kizárólag Nagy-Britannia utcáira.

A „Kijárat az ajándékbolton át” című filmben adott tehát a világ egyik leghíresebb graffitise, Banksy, valamint egy fura francia bolt tulaja, aki amatőr filmes. Utóbbi elhatározza, hogy dokumentumfilmet forgat Banksyről, aki – mivel művészete büntetőjogi kategóriának minősül – nem fogadja lelkesen újdonsült "barátja" közeledését. Végül Banksy a kamerát az operatőr "ellen" fordítja, így végül a filmes lett alkotásának főszereplője, de persze feltűnnek a világ leghíresebb graffiti művészei is, mint Shepard Fairey, Rhys Ifans színész, valamint Invader. 
/Forrás: Műcsarnok, Port.hu/

12 éven aluliak számára nem ajánlott!

> Időpont: 2024. október 15. (kedd) 18:00
> Helyszín: Hegyvidék Galéria, 1126 Budapest, Királyhágó tér 10.

Részvételi díj: 1000 Ft, Hegyvidék Kártyával: 500 Ft
Jegyek kaphatók a https://hegyvidekgaleria.jegy.hu/ oldalon, valamint a Hegyvidék Galériában.
Az eseményre érkezéskor a Hegyvidék Kártya felmutatása kötelező!

A film vetítése a Műcsarnok jóvoltából valósul meg.

Kövess minket!


További ajánlataink


A kaszkadőr amerikai akció-vígjáték, 127 perc, 2024 Főszereplők: Ryan Gosling, Emily Blunt, Aaron Taylor-Johnson

Ma már aligha kell magyarázkodni, ha valaki felnőtteknek készít animációs filmet, ám az 1979-es Habfürdő idején - néhány évvel a…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!